Wednesday, August 28, 2013

Kenduri Terkejut Di Ipoh

Hari ahad biasa la kan, bermalas malasan kat rumah, hubby pulak balik kerja malam
lambat lambat sikit tidur,
Dalam kul 10.00 pagi cam tu, my biras call tanya nak pergi kenduri tak umah  anak Mak Ngah Di Ipoh.

hok aloh.. hari tu cakap 31 august, naper jadi 25hb pulak
al kisahnya, Mak ngah datang jemput ngan mulut je masa Raya lepas
so, sape yang ingat..ingat le kan tarikhnya.. hahahaha

Keluarga mertua pun baru sabtu malam dapat tau
ate..dah cucu kak MIL yg kahwin, kami haruslah pergi
kami memang gitu..kalau kenduri sedara mara sure kena hadir
hubby pun tak tido dah terus je gerak pergi
kami bertolak jam 11.30 pagi

 
gambar ni je ada, gambar lain ada kat Note which is aku memang tak bawak datang kerja Si Note tu
DSLR aku pulak kerosakan memory card.
guna la HP cikai ni.

Sebelum sampai tu my BIL ada tanya kami, tahu ke nak pergi rumah anak Mak Ngah tu
sebab kami tak mo ikut konvoi ngan deme dari pendang nun.

cara BIL tanya tu menunjukkna  dia memang  expert la jalan nak kerumah
anak Mak Ngah.


kami sampai dalam kul 2.15 ptg, dorang dah pun sampai.
Aku pun siap explain la kami sempat lagi menjual langsat sampai ke simpang Pulai nun
sebab tersalah masuk highway..hahaha

sekali terus je jalan.. tengok tengok tak boleh nak keluar ikut exit tambun.
dalam hati duk ingat. Siap le tahan telinga, my BIL mesti dok perli perli aku.
ate tak mo konvoi kekdahnya kan.

Last, kami dapat tau yang dorang pun baru je sampai
sebab.... dorang pun sesat mcm kami jugak.
kahhhhhhhhhhhhhh....tu la..eksyen sangat.

kan aku dah cakap, jgn eksyen sama ini wantie.
itu karma sudah dapat la.. ( bongkak bongkak)


 Note: Lepas kenduri terus pergi gedik.


8 comments:

  1. janji ada gambar je kan .T,.dah okeh dah gmbr nya tuh

    ReplyDelete
  2. hahahaha gedik2 terus demam kan haha

    ReplyDelete
  3. hehe...
    akak pun kekadang ada jgk kena gi kenduri TETIBA ni..mengejut aje kan sbb tak tau pun diundang. Tetiba mentua tanya..tak pi kenduri si polan si polan ke?? depa jemput semua. Kak nor (kak ipar) tak habaq kat hangpa kaa?? Lupa laa tu.....
    Hmm, cenggitu laa skripnya lebih kurang, hahaha..

    ReplyDelete
  4. sempai juga even kenduri terkejut2 ni yer hehehe

    ReplyDelete
  5. ayat last tu tak tahan..gi gedik mana tu..he..he

    ReplyDelete
  6. banyak pula kendiru belakangan ni

    ReplyDelete
  7. sampai jugak ye walaupun sesat, pas raya ni dah banyak balik kenduri kendara...

    ReplyDelete