Tuesday, August 27, 2013

Cha Cher Kuaci

asyik dok dengar yang char cher kuaci ni sedap sesangat dari blog kak Alona
semangat nak makan tu membuak buak, tapi non hado org hidangkan
masa Raya Lepas.
photo dari h/p
 apa lagi google le resipi. harap harap jumpa la kan.
siap wassap kak Alona tanya yang cenggini ke char cher kuaci yang dia makan
sekali dia cakap ye.. happy la kan.
sangat sangat suka sebab aku berjaya membuat char cher kuaci ni sendiri
sambil buat sambil makan.. 
tak kisah le lepas raya pun, semangat nak buat memuncak ko..
ginilah rupanya bila sebelum masak
bila dah masak kalernya akan jadi brownt sikit.

Nanti Raya Aidiladha aku nak buat banyak banyak tuk mak dan mertua
tapi.. tu lah.. bahan bahannya agak mahal sikit.

Aku tapau se tupperware tuk bos.
dia makan sikit then simpan tuk wife dia.


esok tu dia datang kerja, siap cakap yang wife dia sangat sangat suka 
so, terpaksalah aku buat lagi untuknya.
siap bagi kat jenjiran merasa.


last, dia cakap..nanti bila CNY dia nak aku buatkan untuk dia
banyak sikit .
ok lah kan dia pun selalu bagi mcm mcm kat aku
apa salahnyakalau aku buatkan untuknya.


Note: Ingat senang ke orang cina nak cakap kuih melayu sedap!



25 comments:

  1. perghhh rajin tul hang
    ada lagi x kat umah..mai cheq nak terjah ca cer kuaci hang tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah habis. kejap je buat terus licin

      Delete
  2. hehe...mende ni mcm2 nama dia, kan..
    Jeles tul akak...T dh buat sendiri dh utk dimakan, siap bagi kat bos lagi tu...
    Akak ni harapkan beli aje. Tak tau ler bila ada masa nk buat mende ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. T pun tak sure nama apa. cha cher kuaci tu T ja la yang buh nama. sebab tak tau nak buh nama apa. hahaha

      Delete
  3. KA pun suka, tk pernah buat lagi, beli siap je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. T lagi la suka. makan sampai lebam

      Delete
  4. salam sis..
    wow, anna blm pernah makan lagi...
    nanti kena cuba makan gak la kalo ada jumpa jual kat mana2..

    ReplyDelete
  5. suka sgt ..tp mmg mahal modalnya nak buat.yg penting dpt makan puas2 kalau buat sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang modalnya mahal. kalau buat sendiri memang boleh makan puas puas

      Delete
  6. hg tk mai ry umah aku..
    ak ada la beskut ni..hehe
    haha..

    ReplyDelete
  7. ritu ada rasa kat umah member.mmg sedap~

    ReplyDelete
  8. sy tgk pun mmg sedappp je... susah nak jumpa kuih ni...
    klu jumpa mmg makan perabih..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok sedap. makan lagi la. hahaha

      Delete
  9. aiza tak pernah lagi makan.. kalau bos akak dah cakap sedap tu memang sedap la tu.. boleh buat bisnes macam ni kak.. :D

    ReplyDelete
  10. Sedap nyer....kite tak pernah mkn pun..ni lh bru tengok...

    ReplyDelete
  11. Salam wantie,
    ade resepi cekut nie x?

    ReplyDelete