Monday, August 19, 2013

Raya 2013- Warna Warni Di Aidilfitri kunjungan Kedua

Sambungan di SINI.
Lepas kami habis beraya di rumah Pak Tih, Kami gerak ke Jenun Umah PakNgah Lah Pulak

hohoho... apa la kene mengena si kambing ni ngan warna warni Aidilfitri kami.
benornya kambing ni Pak ngah Beli nak wat Aqiqah cucu dia kalau tak silap le.
hensem pulak  kambing ni, so..aku snap le.

Ni model kambing ke modek taik kambing?
Rasa macam sedondon je aku ngan kambing tu. hahahaha...
Actually entry ni sekitar kami kat luar rumah Pak ngah je
Next entry aku tunjuk gelagat kami kat dalam Umah k.

Aleesya asyik pandang kambing je.. takut kena tanduk ke?
atau dok fikir..kenapa le kaler baju kambing tu sekaler ngan baju dia.hahaha..
teruja sangat sebab first time tengok kambing.

Naiim, tak ceria langsung.. 
kena pakai baju ni, sebab baju melayu dah kotor. tak berdondon ngan kami
Nampak Naiim kurus tak? 
he puasa penuh sebulan tau.
 
Pak ngah lah yang pakai baju kemeja kotak kotak tu. ( baju kotak jugak?)
Yang pompuan dua orang tu my sister in law
yang nampak kepala tu, angah anak abang ipaq sulung aku.

Ni mesti kes dok ngusik Ayein ( baju melayu oren bersongkok)
muka tak puas ati je si Ayein tu.

Brother in law ( T'shirt Pink) tu kaki menyakat
semua anak sedara di usiknya.. bila nak insaf?

Si kedekut senyuman akhirnya senyum jugak. suami eden le tu...
ni model iklan jam ke model ubat ketiak ni bang?
dok susun anak beranak  sementara nak masuk ke dalam rumah
wat kecoh kat luar dulu..
ambik mood sebelum nak wat kecoh kat dalam pulak.
Si Along ( baju kelabu) baru nak interprem.
deme dua orang ni tengah bercuti semester.

time ni la dapat nak bergether gether ngan dorang
kalau idak bayang pun tak nampak.


Note: Aksi penuh kecoh to be continue ..

29 comments:

  1. Besar kambing tuh yer.. hehehe

    Seronoknyaa dpt jalan2 kunjungi sanak saudarakan.. meriah gitu..konvoi sama2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang meriah. tetambah ada T .hahaha

      Delete
  2. Replies
    1. wah..tetiba ko rindu kambing la pulak.

      Delete
  3. Meriah...berdondon hg ngan kmbing..mentang2 lahir thn kmbing dak? :p

    ReplyDelete
  4. Gieyana- hahaha.. hang sebut ni baru aku teringat yang kita banak taun kambing. lagi la terjatuh cinta ngan kambing tu. muahahaha....

    hidup kambing! hidup kambing!...

    ReplyDelete
  5. meriahnya sambutan hari raya family akak.. :D

    ReplyDelete
  6. ehh memang hensem la kambing tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..ko pon perasan yang kambing tu hensem. ha betullah tu..mata akak tak tipu kan.

      Delete
  7. nampak meriah & seronok sgt tu T !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok KA. kalau la Naiim sihat lagi meriah tu.

      Delete
  8. terkejut tengok gambo kambing mula2 tu.. model of the year gitu. haha. meriahnya raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. opocot... terkejut jugak ni. hahahaha...

      model kambing yang beranak tahun kambing kekdahnya puan mell oi.

      Delete
  9. Slmt ariraya wantie..meriahnya...huuu..tu kambing gurun ke wantie...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kambing kampung kot. kalau kambing gurun ada mata 3.

      Delete
  10. meriah jer tgk orang beraya...mm..

    tahniah kat naiim berpuasa penoh sebulan...byk dpt duit raya?? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit raya dari keluarga terdekat je.

      nak jalan kutip duit raya dah demam kan. So ..papa tambah la kasi banyak

      Delete
  11. eeeeiiiii berbulunyer kambing tu.....

    ReplyDelete
  12. hang ngan kambing tu mmg sepadan hahaha
    tau2 je hang nak pi tgk kamben tu pakai baju coklat hehe

    rmi no family hang meriah tul
    ni next n3 sure kecoh abis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Aku kan beranak taun kambing. memang cantik dan memang sepadan.

      nanti leh tengok wajah kecoh aku. tak de nak control ayu dah aih.

      Delete
  13. Replies
    1. side hubby memang gini. Side wantie tak de nak konvoi pun.

      Delete
  14. Meriah betoi nooo...camtulah raya kat kampung, seronok ziarah saudara mara sekampung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau familly ramai memang meriah. mcm mcm perangai duk ada . hahaha

      Delete
  15. raya beramai2-konvoi raya ni best..meriah sungguh la..ada yang dok terjerit2 la, yang senyap2 jgk la..mcm2 hal..
    hnsome kmbing tu..warna dia lawa.. :)

    ReplyDelete