Monday, August 19, 2013

Aku Langgar Dia.

Incident ni berlaku jam 2:30ptg tadi.
Mcm biasa aku akan ke surau hujung pantai sana untuk bersolat Zohor.
Hari ni Bos beli makan so, aku tak yah le pergi beli lunch bagai
 Lepas sembahyang terus je balik office.

Sampai je kat office, tetiba budak formen tu panggil aku
dia tunjuk sekor kelawar
 
kelawar tu terpinga pinga kat tepi jalan
dorang cakap aku yang langgar kelawar tu.
oh .. ye ke?


Kelawar ni sesat kot
ntah mcm mana la dia boleh jatuh ke tanah
then masa tu, aku kebetulan lalu kat situ terkena motor aku kot.
Tapi tak de pulak aku tengok yang kelawar tu cedera..


sambil aku nak snap gambar kelawar tu, tetiba dia terbang pulak
hoh..kalau aku langgar takkan dia boleh terbang lagi kan..kan..
mungkin dia jatuh dan aku lalu kat situ..nampak mcm aku yang langgar kot.


Lepas dia terbang tu, tetiba sang gagak datang cekup.
ntah dapat jadi mangsa sang gagak tu ke idak aku pun tak sure.


Tapi..kenapa kelawar dia siang hari?
betul ke orang cakap sang kelawar ni dikaitkan dengan ilmu sihir?
wallahualam..


Note: dodulu suka ligan kelawaq dalam koq kat caroq dekat rumah Tayed!
 
 
 

14 comments:

  1. Sihir? Erk takutnya.tp betullah kak.mana ada kelawar siang2 kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun tak sure, betul ke kelawar tu dikaitkan dengan sihir.

      tu yg pelik. kelawar di siang hari.

      Delete
  2. kelawar moden ni.. malam tido siang merayau. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelawar tu berclubing di siang hari. hahaha

      Delete
  3. pernah dengar juga cerita kawan aiza terkena ilmu sihir, masa berubat dengan seorang ustaz tu memang banyak sangat kelawar keluar dari almari dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. eeee seram lak dengar. betul la kot kan. kelawar tu ada kaitan dengan ilmu sihir

      Delete
  4. eh.. kelawar tu keluar di siang hari?? peliknya

    ReplyDelete
  5. aku igt ape lah td yg hang langgor
    ke hang kena langgor..tajuk bikin suspen tau dok

    xtau pun kelawar ada kaitan ngan sihir2 ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah le wei..ada org cakap gitu.

      saja le nak wat suspenda.

      Delete
  6. maafkan kak wantie ye kelawar..
    kak wantie tak sengaja tu

    ReplyDelete
  7. ntahlah T.. tapi KA takut ngan kelawar2 ni

    ReplyDelete
  8. xpasti la kak...tp benda2 mcm2 ni x mustahil terjadi

    ReplyDelete
  9. xpernah dgr sihir & kelawar ni saling berkaitan..

    ReplyDelete