Thursday, August 1, 2013

Tapi..aku maintain je..

Dah masuk hari yang ke 23 kita berpuasa kan..
Naiim dah biasa berpuasa sejak umur 5 tahun, so tak de la banyak karenah puasa kali ni
time sahur bangun senang je, pas tu tido semula
kul 6.45 atau kul 7.00 bangun semula tuk subuh dan pergi sekolah..

sekarang ni time sahur tak mau makan nasi dah..nak makan kuih pulak
kekadang tu minum air je terus tidur semula..
tapi still larat dia berpuasa..

Bila dah lelama puasa..badan pun dah jadi cekeding la kan..
semua baju longgar bagai dah..

Suatu pagi, masa Naiim nak pakai seluar sekolah tu
dia selamba je tanya aku:-
"Ibu bagi Naiim pakai seluar sape ni?"
awat besaq sangat seluaq ni.. nak londeh ja Naiim rasa..

Alahai Naiim..dalam rumah ni kamu sorang je yang bersekolah, seluar sape lagi nak ada
kat dalam rumah ni, seluar kamu je la..


memang nampak ketara pun perubahan berat badan Naiim ni.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........ cuma ibunya yang Vogue ni je  "TETAP MAINTAIN" tau.
hahahaha..

Nak tau Maintain Apa?
Maintain Gemuks!!!...
ini kerana mengikut firasat aku, metabolisma badan aku dah rosak
sebab aku lupa nak repair masa sebelum puasa tu..

Makanya metabolisme badan aku di hentikan perkhidmatannya buat seketika
bagi membenarkan tubuhku bermaintain gemuk seperti sebelumnya.


 Note: Mood Raya dah merasuk jiwa... tulunnnnnnnnnnnn

23 comments:

  1. wakakakak lawak je soklan anak teruna... xkan suor adik gegurl plak kan ..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. bab makan no hal le anak anak akak ni

      Delete
  3. ita pun tak makan nasi sblan pose..tapi badan maintain juga..huhuhu

    ReplyDelete
  4. bagusnya ,boleh geng ngn abg fir.
    skrg buka pun mcm x lalu nak makan dah..
    minum je , sahur lak dia mkn kurma je..risau gak.

    ReplyDelete
  5. adoyaiii hang pi letak pic naimm tgh mkn
    aku naik terliur lak tgk hahahaha..lapo pulak woiii hehehehe

    hahah naimm sentiasa buat kelakar

    nti raya gemuk balik lah naiim
    jgn pulak kata..ibu suar sape lak ni..xmuatlah hahaha

    hang gemuk???mn ada slim je aku tgk..aku ni yelahhh gemukkkkkkkkkkkkk...huh kbai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tu la kan, kang dia tanya aku kasi pakai suor Aleesya ke hape . jenuhhh

      Delete
  6. kahkahkah...lawakla wantie ni... pasal pe tak repair sblm pose aritu???...

    *tekan2 nufff

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat ok lagi..on off je sebelum pose tu. mana tau masuk je puasa terus lingkup. hahahaha

      Delete
  7. Hehe...takpa2..maintain gemuk jnji sihat je wantie...slmt ark raya wantie...

    ReplyDelete
  8. Alamakk...dh terbiasa ngan nama mirull tetiba ubah naim ni mcm termasuk blog lain pulak, hihi..

    Go mirul...go...brp hari jer lagi pun..InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tukar la kak, tengok ada la perubahan sikit.

      Delete
  9. Bagus naim tak banyak hal puasa...kalau tengok gambar memang nampak kurus..mama dia tak pa maintain janji vogue gituee..

    ReplyDelete
  10. heheheheh... x pe maintai janji sihat walafiat

    ReplyDelete
  11. aiza turun sikit je berat.. hehe.. tak sabar nak rayakan kak?

    ReplyDelete
  12. lawak plk statement naim tu..hehe..leh plk dia ingat dia pkai seluar org lain..hehe..memang nmpak beza naim dh makin kurus...xpe2, nk rayer nnti kena mkn byk2 naim ni bg gebu skit..hehe...

    akak, kita serupa..tp sy special kes sbb ada baby dlm tummy, so memang kna menggemokkan lg badan ni..hehe...

    ReplyDelete
  13. Adoi T mana ada gemuk..maintain slim aje akak tengok.. :)

    Bulan pose org lain turun berat.. sama le cam akak nie tak de turun2 pun.. ahakss.. camni gak ler.. :)

    ReplyDelete
  14. samalah.. mantain gumuk kite.. tak turun2. statik kat tulah dia.. haha

    ReplyDelete