Wednesday, September 25, 2013

Alahai Naiim..

Kali ni aku nak citer tentang ke advance nan Naiim berfikir
Kengkonon dia dah tersangat pandai..lebih pandai dari aku..
Tak pe.. itu caranya, well let he use his brain while explore..

Korang tau ke apa benda ni? 
Ini adalah makanan yang Naiim suka nau suh aku buat
kekadang memalam buta pun dia suruh aku buatkan

Aku suka jugak menda ni, selalunya kalau aku makan mee telur tu aku suka
la makan ngan benda ni. kruk krap kruk krap di selangseli dengan hirup sup.
See..meriahkan mee telur aku. 
Naiim suka sangat kalau aku buat Mee telur
bukan sebab dia nak makan mee tu, tapi dia nak makan benda yg di goreng itew la..
hehehe... menda tu ialah crab filamen yang di potong nipis dan di goreng garing.

al kisahnya gini,
Satu malam, Naiim dah tak sabar nak Makan Filamen Crab Goreng, Tapi menda ni
still membeku dalam fridge.
So , aku suh la rendam.. tapi still lambat jugak nak melt

mundar mandir mundar mandir dia dok check filamen crab ni
Last dia pun dapat satu akal
di ambilnya air panas terus dia rendam menda ni
Sib baik dia bagi tau aku..

Adoi... memang la ir panas tu dapat cairkan benda yg sejuk. tapi ini bukan caranya
nak cairkan ais kat dalam filamen tu.
sib baik filamen, kalau dia rendam ikan... habis lingkup!


Note: Ni la jadinya kalau dah tak menyempat nyempat nak makan.

11 comments:

  1. hahaha jadi ikan rebuslah
    xnyempat2 naiim tu lapo sgt
    mknlah sekut alas perut dulu hehe

    ReplyDelete
  2. Naiim suka sgt ye jejari ketam ni ..
    kami pun suka ni..sllu campur dlm sup jagung ..:)

    ReplyDelete
  3. x pernah lak grg rangup... sedap ka? bleh try ...

    ReplyDelete
  4. aah.dorg kata goreng rangup.nt nk try.

    ReplyDelete
  5. hehe.. nasib baik tak lembik filamen tu kak.. kalau rendam ikan rasanya dah jadi ikan rebus tu kak..

    ReplyDelete
  6. suka gak klu buat mee byk benda2 tu kat dlm tapi hubby pulak tak berapa nak suka...dia kata tak nampak mee nya...ermmm sabo je la...

    ReplyDelete
  7. fae pun suka makan nyum nyum hehehe naim x sabar lagi tu.

    ReplyDelete
  8. Fmly sya x mkn ketam. Tp sll tngk org post kat fb crabstik goreng rangup nie

    ReplyDelete