Wednesday, September 4, 2013

La... terlupa pulak, Sib Baik sempat

Actually aku dah habiskan puasa bulan syawal sebanyk 5 hari pada 24/08/2013.
25hb tu completed la kan. tapi dah terpaksa ke Ipoh berkenduri. bukak le puasa tu
tertangguh la sehari.

Then minggu berikut tu, aku demam la
hubby lak kerja pagi.( memang kalau hubby kerja pagi aku tak puasa kecuali puasa ramadhan)
Tapi bulan Ramadhan dapat balik awal..sempat le nak masak kan..kan..

Bila hubby kerja malam aku lebih santai
berbuka simple je, tak payah nak masak berjuadah juadah.
malam ni nak masak Mee telur je sebagai juadah berbuka

So, dah ayah aku pun dok sakit dan meninggal.
Aku tetiba lupa yang aku sebenarnya perlu complete lagi sehari puasa di bulan syawal.

Langsung tak ingat tau.
Then semalam aku terbaca kat paper ttg puasa qada
terus teringat yang aku kena selesaikan puasa 6 aku. hahahaha..
cam no leh lupa.

So, hari ni, Aku habiskan lagi sehari puasa tu
sib baiklah tersedar di dalam bulan syawal lagi
kalau aku sedar minggu depan, padan la muka aku kan..kan..


harap harap puasa Aku hari ni dapat diselesaikan dengan Jayanya
Jgnlah.. dah dekat nak azan, tetiba lampu merah menjelma.
sabar..sabar... dalam 4 jam lagi je..

 

** Nak stop kejap citer tentang ayah tu. simpan dalam draft. Nanti selit selit di entry mendatang,
Sedih tu sedih jugak.. sape tak sedih kan.
Kalau aku asyik bersedih je, anak anak aku tu mcm mana..emosi dorang terganggu pulak**



Note: Doakan aku agar dapat completedkan puasa ni yer..
Sape tak nak pahala puasa setahun woiii...

9 comments:

  1. nasib hang igt weiii
    aku igt hang dah perabis puasa 6 tu..
    aku pun ms bln pose ritu..lau laki keje mlm..aku xberia pun nak msk special2..ala kadar n simple je

    ReplyDelete
  2. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. semoga kak tabah menghadapi dugaan ini.. semoga Allah melancarkan urusan seharian akak..

    ReplyDelete
  4. Hello Wantie, how you doin'? Da habiskan puasa? Good for you.
    Tou know, you reallyhave a beautiful smile in your profile pic....
    ini la bila senyum begitu boleh lupa mana tinggal, malam tidur susa datang, ha ha.
    Have a nice dat, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya enam wantie...Alhamdulillah habis juga ya..

    ReplyDelete
  6. Hope u sempat completekan puasa :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...semoga berjaya ye...

    ReplyDelete