Tuesday, September 17, 2013

Selamat Hari Malaysia

Papa... bila kita nak balik kampung?
Tanya Naiim kepada papanya... ( soalan yg aku sangat sangat suka)
harap harap dapat respond positive dari hubby..

Bulan ni tak de balik kampung
Bulan depan, Raya Haji baru kita balik.
huh.. Nyamfah dengan jawapan tu..
 Tapi, kay po gak nak tanya.. mmmm....Cuti Hari Malaysia tak kan tak cuti?
Tak! papa kena kerja.
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


Sib baik la ada orang tempah  tiramisu Cheese cake
leh jugak aku melayan jiwa raga time cuti ni..
sob..sob..sob..


 gigih gigih aku siapkan tempahan ni dengan hati yg penuh lara
3 hari cuti nak peluk peluk my mum pun tak voleh...
sampai tak snap pun gambar kek terbaru aku tu... sedih punya pasal la kan...
Yang ni gambar lama..layan je lah.. lebih kurang gini jugak lah bentuknya..

Then ada sedikit lebihan cheese cream tu
pas tu usha dala peties ada lagi beberapa ketul Tiramisu Biscuit
apalagas, aku buat le utk makan sendiri

Sangat sangat suka sebab kali ni, telah menjadi dengan jayanya tiramisu cheese cake aku 
dengan menggunakan biscuit.
Tau la kan sebelum asyik tak menjadi je. muahahahaha...

Tu la kan, bila kita berusaha ke arah itu, Maka Allah akan memberi ruang ruang 
agar kejayaan itu milik kita.
ecewah.... seronok le tew...kikikikik..
yes..yes.. I manage to do it!!!..  hek eleh.. cam tu pun nak citer.

Ye la kan, aku ni bukannya lahir dalam keluarga yang pakar hal masak kek kek bagai ni
bila dah dapat buat tu, rasa mcm pemecah tradisi la pulak. ngeeeeeeeee


Best sangat bila, Naiim asyik ulang alik bukak fridge tuk makan Tiramisu cheese cake ni
saja tak nak keluarkan, 
dia cakap makan sejuk sejuk rasa mcm makan ice cream...


Note: Terubat le sikit sedih nak balik kampung bila anak berselera dengan air tangan.
My hubby... sorry le, cream bagai ni tak jamah le
tak pe lah tu prinsip lidah dia kan.. kahhhhhhhhhh
 



10 comments:

  1. Nnt aq dh hbis pntang aq nk try cake hg ni gk..aq tempah la dr jg bkn amik free noh..kik kik

    Nnt hg download pic aq nk amik noh..pic hset aku x cung laa..trnmpk rmbut lk..kik kik

    ReplyDelete
  2. Wah!! sedapnya..nama pun ada cheese2 ni..dah la fav cheese..hehehe

    ReplyDelete
  3. Saborr.. tak lama lg raya haji..dpt lah balik kg..peluk2 Mak tersyg...hehe..
    wah! boleh tahan tgk kek tu..terliur den...hehe

    ReplyDelete
  4. suka laa naiim mak dia buatkan kek yg rasa mcm aiskrim, kan..
    mesti dia habaq kat pengasuh dia tu.

    ReplyDelete
  5. selamat hari malaysia kak.. serius nampak sedap kek tiramisu yang akak buat tu.. sayangnya hubby akak tak suka makan..

    ReplyDelete
  6. wowww..sedap tuuu..sib baikbukan bulan posa.. kalau tak dah meleh air liurni.. skrg pun dh meleh sikit nih.. heee..

    ReplyDelete
  7. Bile kite nk blk kg??? Soalan favrte sya jgk. X sukelah mkn tiramisu nie. Prnh skali je rase bli kat kdai kek, rasenye x memikat selera sya

    ReplyDelete
  8. Yayy bravo u, cantik la tiramisu u buat ni. Kalau I sayang kot nak makan sebab I pun selalu fail bab baking membaking ni.

    ReplyDelete