Wednesday, September 11, 2013

Turun 600gram

Masa checkup untuk 2 tahun that day berat Aleesya 11.6kg.
boleh rasa dah kalau dukung dia. dah lenguh lenguh pinggang ni

Memandangkan demam Aleesya berlaritan dengan cherry berry dan muntah bagai
bawa ke klinik swasta pun tak jalan jugak
last kami pergi ke klinik kesihatan kat Bayan Lepas tu

Lepas ambik number terus gi makan dulu, datang semula ngam ngam nama Aleesya di panggil
tak de terasa lamanya menunggu kan.

Yang lawaknya tu, Aleesya sampai je kat pintu klinik, dia terus tanggal kasut
sebab dia nampak ada kain alas kaki kat depan pintu kot
pintu pun bukak  separuh je, mungkin sebab hujan.

Amboi... masuk umah Amjad ko tak nak tanggal kasut
Datang klinik yg tak yah tanggal kasut, ko nak tanggal pulak ye..
orang yang tengok gelagat Aleesya terus tersenyum, 
ada yang cubit cubit pipinya,...

 
Doktor suh Aleesya timbang berat badan
hmm... 11kh je. dah turun 600gram..pas ni bape gram lagi la turun kan..kan...
Dorang timbang berat badan sebab nak bagi sukatan ubat tuk Aleesya.
Doktor bagi ubat batuk, selsema, demam , muntah dan antibiotik.
 
 
Hubby mintak time slip kat doktor, aku pun gedik jugak nak satu
wal hal kat office aku tak yah pun tunjuk time slip bagai
cakap je bawak anak pi klinik, pas tu datang kerja habis citer
 
bos tak de nak soal soal bagai.
Tapi.. sebagai proof aku hantar juga photo klinik kat my bos
 sekarang kan banyak cara nk berkomunikasi kan.. kan..
 
 
 
Note: Demam demam pun kuat lagi hempas botol susu sampai pecah!

10 comments:

  1. budak tgh nk membesar gtu le... main je lebih... :)

    ReplyDelete
  2. Da satu klinik knk2 kt sunway tunas tu ubat dia bagus gk weh..tp kdg2 kena amik kt byk tpt n br tau ok ka x dgn anak kita kan..

    Moga anak hg cpt smbuh k..:)

    ReplyDelete
  3. banyak jugak turun nyer tu...sian aleesya..

    ReplyDelete
  4. tersenyum bunda baca yang tanggal kasut masuk klinik tu..

    ReplyDelete
  5. UIshh ganas sampai pecah botol susu, cepat sembuh yer sayang. JJ pun duk batuk2 tak habis lagi ni, nasib baik flu dah takder (tapi batuk dia tu kadang2 drama jer lebih).

    ReplyDelete
  6. budak2 nk membesar ni mmg mcm2 sakit2 kecilnya..
    kita sebagai ibubapa ni mmg kena laa jaga betul2..

    ReplyDelete
  7. Ank2 elok je bdn naik sikit n aktif mulelah sakit n badan susut

    ReplyDelete