Tuesday, October 8, 2013

Penat Sikit Hari ni..

Semalam siap kunci jam kul 5.00 pagi sebab nak bersahur kekdahnya
Ntah apa yang tak kena ngan Aleesya
Dia nangis nangis, pas tu picit picit perut dia
aku urut urut kejap, dia lena aku lena gak
Then sejam kemudian, aku tengok dia nangis sambil menonggeng punggung tu


Aku tanya dia berak ke, dia angguk je, pergi bathroom tak berak pun
masuk semula tido, salin pampers bagai
tido lagi.. dalm kul 3.45 cam tu, Aleesya lak berak
melayan karenah Aleeysa sampai kul 4:30 am
sudahnya aku tak sedar time kul 5.00 tu. tak bersahur aku hari ni


Usha tunku dapur tengok kaki dah patah dua
that day patah satu takmo beli, sekarang dah patah dua, kena la beli
kul 12:00 tadi, sambil gi bayar KWSP aku singgah kejap  tuk beli

sekarang ni makan pun banyak yang stim kan.. 
so, aku beli la menda ni, sebab senang nak stim
guna kuali, letak air pas tu letak benda lubang lubang ni, tutup
ha.. dah boleh stim  kan..
ikan nak stim, sayur nak stim, beras pun nak stim..
kat umah ada satu je steamer 

that day beli 1/2 kg badam dah habis di buat kuih.
so hari ni repeat beli lagi 1/2 kg
beli sekali ngan kuaci labu ngan kuaci bunga matahari
ada yang mintak versi kuaci bunga matahari la pulak... tak pe lah kan
sambil nonton sambil membakar.. kejap je pun..



so badan aku rasa mcm di pukul pukul , mungkin sebab tido tak cukup semalam
pas tu hari ni meronda sana sini
Tak pe la kan meronda pun.. Minyak kan Bos yang tanggung. hahahahaha..
tak la terasa sangat.



Note: Ngantukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

9 comments:

  1. Buat apa dgn kuaci dan badan tu wantie?

    ReplyDelete
  2. Nad suka makan masak cara steam^^

    ReplyDelete
  3. point yang last tu, saya suka betul..."minyak bos yang tanggung" hiksss

    ReplyDelete
  4. Agaknya masa tu alisya dh rasa sakit perut kot...mgkn dh try teran tp sebenarnya tak keluar lagi..hehe..

    ReplyDelete
  5. Perut Alesya tak selesa kot...
    harapnya semalam dah tido lena...:)

    ReplyDelete
  6. mek..tempat steamer lubang2 tu hang beli mn
    aku pun nak beli gak lah..ada saiz ke?

    ReplyDelete
  7. sian mgntuk hg
    kalau ank2 buat pangai time mlm gitu la kan kita..hehe..

    ReplyDelete
  8. Entah2 peyut alisya ade cacing kot. Cer bagi ubat cacing

    ReplyDelete