Sunday, October 20, 2013

Raya Adiladha- Ngorat Kambing

Sebulan lebih je lagi, plan short term kami bakal di laksanakan
harap harap niat yang mulia ni di perkenankan Allah
dan bakal berjalan dengan lancar

Benornya kami nak wat majlis aqiqah untuk Aleesya
pas tu nak wat sekali ngan Majlis Berkhatan si Naiim
pas tu masa arwah ayah masih hidup, beliau ada berniat nak makan Kambing
 pas tu ada lagi acara di hari kenduri tu ( tak leh gitau) rahsia. dah ok baru leh gitau. hahahaha


Dapat info dari kawan sekerja hubby yang kambing cantik ada kat Kampung Sireh Naka
area kampung aku le. Tapi aku pun tak tau mcm mana nak ke Kampung Sireh tu.
kena chamdek ngan hubby seketoi..
Kawasan sendiri pun tak tau. cam na la.. nama orang kuala nerang tapi yeelek por chit
apa pun tak tau. kwang..kwang..

Rojer Gieyana, tanya , tapi susah tul nak dapat line mxis.
last dapat ckp kejap line putus
sib baik kawan hubby datang jemput kat simpang Naka. 

 tengok cara penternakan kambing ni dah meyakinkan kami utnuk booking
bersih dan kambing pun di bela dalam kandang
sesuai benarlah kalau nak wat Aqiqah..

Ada sekor yg cukup umur tu, Actually tuannya tak mo jual
sape mintak pun tak mo jual
ntah mcm mana bila kami nak beli, nak pula dia jua..
Seyes cantik, besar gagah. kambing  Pure kampung lak tu. 
hubby suka sangat.
gambar tak bape clear, sebab kambing kambing ni jinak sangat. nak je datang gigit gigit kain aku
aku cuba la wat tangan kekonon nak bagi makan. terus dia datang dekat.
jerit jerit Aleesya, takut ibunya digigit kambing...

Suka le tu kambing ni ngan aku. geng dia kot
ate..aku pun banak tahun kambing. kahhhhhhhhhhh

sayang tul tak dapat snap cecantik gambar kambing Aleesya yang super duper genusss tu
cantik kambing Aleesya. Nanti di sana ko naik kambing tu yer.


*** Tuan kambing tu tak nak ambik deposit pun, sebab dia bimbang, kekalau 
terjadi apa apa kat kambing tu pulak**


Note: Moga apa yang di rancang berjalan dengan lancar.

12 comments:

  1. Smga Allah prmudahkn urusan wantie skeluarga. Ameen

    ReplyDelete
  2. Aq nk gelak bab hg ngorat kg tu..kambing mmg suka kat kita kann termasuklah laki aq..kahhh..:)

    ReplyDelete
  3. harap2 semua nyer berjln lncar..in shaa allah

    ReplyDelete
  4. inshaAllah..semoga dipermudahkan urusan ye kak..=)

    ReplyDelete
  5. Semog aberjalan lancar ape yg di rancang kak..
    walau gambar kambing tu blur², boleh nampak kambing tu cantik

    ReplyDelete
  6. mesti kambing tu lari sana lari sini kannnn

    ReplyDelete
  7. memang rezeki anak2 wantie la tu...alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. teringat along kecik2 dulu sibuk ngan kambing hensem dier hehehe

    ReplyDelete
  9. abes tu...perjanjian beli kambing tu mcm mana T kalo tuan dh tak amek deposit??
    Dah laa dia asalnya takmo jual kambing tu...kan..

    ReplyDelete
  10. Insya Allah, moga urusan u guys berjalan lancar. I baru2 ni bincang ngan my mom nak buat akikah untuk si Jelita ni masa raya haji, tapi my mom cakap better buat time majlis my adik nnt, sekali harung. Ok jugak, tapi sedehnya kami tak dapat balik huhuhu. Usahkan nak nengok kambing nyer, adik pun tak dapat jenguk.

    ReplyDelete