Friday, November 15, 2013

Aleesya jadi patung

Aku baru tau semalam je citer ni.

Oleh kerana sekolah Naiim ada jamuan, makanya ada la lebihan makanan utk di bawa pulang
Naiim bawa balik roti pizza untuk adiknya
semata mata untuk Si Aleesya, org lain tak boleh
untuk ibu ngan papa pun tak de.


Lepas main petang tu sebelum nak ke Masjid untuk Magrib
si Naiim angkat Aleesya peluk peluk pas tu sayang sayang
aku tengok je keletah dia
Lain mcm pulak sayangkan Aleesya kali ni.


Lepas balik dari Masjid, barulah Naiim ceritakan apa yang berlaku 
Actually malam sebelum tu, Naiim macam tak bordered langsung kat Aleesya
asyik dok layan Bdamannya je, pas tu letih Naiim terus tido
Masa tidur si Naiim telah bermimpi yang adiknya Aleesya telah menjadi patung


Puas la Naiim panggil si Aleesya, tapi Aleesya dah keras
Menangis la si Naiim tak henti henti, sebab nyesal sesangat kerana tak pedulikan Aleesya
sebelum dia masuk tido tu kan.


dah dekat subuh gitu, Naiim terjaga then pelan pelan dia masuk jenguk Aleesya yg tido sebelah aku
tenung lelama la kan, betul ke adiknya tu dah bertukar jadi patung.
tetiba si Aleesya nangis rengek rengek sebab nak susu
terus Naiim cakap.. hah..legaaaaaaaaaaaaaaa
mimpi tu rupanya tak betoi...

then aku tanya le kalau betul betul adik jadi patung cam ne?
ish..kalau la adik betul betul jadi patung, Naiim akan menyesal
seumur hidup
nyesal smapai bila bila..
Lepas ni naim akan peduli adik selalu.. tak mau la dia jadi patung..



Note:Teguran Allah kepada Naiim melalui mimpi...supaya lebih matang dalam
memegang amanah sebagai seorang abang.
 

23 comments:

  1. Replies
    1. mungkin la kut kan. sayang sangat kat adik sampai termimpi mimpi

      Delete
  2. vahhhh bagus nya abang~ adik rara pon dulu mimpi,pas tu trus x tinggal solat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la kalau gitu. kerana mimpi terus tak tinggal solat.

      Delete
  3. Sayang kat adik... smoga kekal selamanya begitu persaan sayang pada adik ya Abang.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. moga kata kata ini satu doa buat kami sekeluarga

      Delete
  4. Bagusnyer naim... moga lepas ni sayangnyer pada adik bertambah2 yer T!

    ReplyDelete
  5. alololo cianye...kate kat die mimpi jek tu

    ReplyDelete
  6. sayang naiim kat adik x nmpk @ dia x pandai nk tjk syg dia kata dik
    tp bila dpt mimpi mcm tu buat dia lebih matang kan

    ReplyDelete
  7. Ya allah ..sedih pula kty dgr kisah mimpi Naim.
    nasib hanya mimpi..
    semoga ikatan diaorg adik beradik ..terus kukuh kasihsayannya,amen

    hehehe..leh je nak email kty . Tie..xde lah bz sgt pun
    attyalong@yahoo.com.my

    kty pun masih byk benda nak belajar..
    kdg2 paste benda2 gtu utk peringtan..
    takut nak paste byk2 kang org kata menunjuk ..ke apa ke kan..

    Tie pun kalo tau apa2 info yg bagus jgn lupa sharing ye.
    dan semlm kty benornya terlupa
    hari asyura , kita kena mandi sunat asyura, buat solat sunat asyura 4 rakaat..je dpt buat.
    yang mandi sunat..terlupa..

    ok apa2 email lah ye ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kty leh rasa sedihnya, si Naiim tu lagi la kan.

      T pun tak buat mandi sunat apatah lagi solat sunat kty. harap harap di masa mendatang akan lebih mendalami ilmu ini. thanks kty.

      Delete
  8. bagusnya sayang naiim kat adik dia moga pasni dia layan adik dia sebaik mungkin...

    ReplyDelete
  9. bagusnya naim.. semoga naim terus jadi abg yg penyayang dan bertanggungjawap.

    ReplyDelete
  10. kak.. memula ingat kan betul la cerita aleesya jadi patung tu..
    huhuhu..
    syukur tu mimpi je..
    syahdu baca

    ReplyDelete
  11. alamat melalui mimpi.. semoga naim terus sayangkan aleesya...

    ReplyDelete
  12. alesya tu je satu2 nyer adik yg dia ada(buat msa sekarang) memng lh dia syang...sapa tak syg adik berdik kan

    ReplyDelete
  13. syukur alhamdulillah.. sampai besar nanti mesti dia sentiasa jaga adik dia kan kak.. :)

    ReplyDelete