Friday, November 15, 2013

Kenangan: Hilang tak kembali

Ini bukan citer sedih, cuma citer yg tak bape nak sedih sangat la
kalau korang nak sedih sedih pun boleh juga
dialu alukan.. bwahahahaha..

Budakkecik ni sekarang kemain lagi, asal nak pergi jenjalan mesti nak bertudung
tapi bukan selalu la, kekadang jerk. bila mood gedik datang

ada satu hari tu pakai skirt pun mengamuk nakpakai tudung.
hishhh.... wat org gelak je tengok.
ada ke pakai skirt pas tu bertudung
sib baik nak ke umah bb sitter je kan.. kalau nak pergi jenjalan, nangis Mak tau.

aku tak de pun belikannya tudung kecik molek bagai tu
aku sesah je tudung aku pas tu letak kerongsang kat bawah dagu tu
dah keremot kain tudung kat dagu tu kan. lantaklah janji ko diam

sambil nyonyot susu pun tak mo tanggalkan.
kami benornya on the way balik kampung hubby sebab cousinnya kawin di Jenun

Masa pergi kenduri tu pun, kazen kazen hubby cakap
ko bukaklah tudung anak ko tu, panas ni
ishh.. time nak makan pun nak bertudung bagai..

hah..dah Aleesya yang tak bagi aku tanggal. nak tanggal wat pe kan.
bior la dia nak melaram kejap.

Dulu si Naiim yang suka duduk kat atas arm rest ni, sebab Naiim dah besar gabak dah
so, Aleesya lak yang ambik alih
Aku? jadi Mak Datin le kat belakang kan..kan..
wahhhhhhhh pasan giler ko T...

Papa la duk bising bising manja ngan abak daranya ni
sebab kaki tu duk tak diam kalau dia duduk kat sini
riso lak kang tertendang gear ke depan
hah.. tetiba keta reverse..acaner tu kan..
eh..boleh ke tetiba reverse... aku bayangkan aje la..
tapi kalau betul tertendang ke "R" tu, rasanya gear leh rosak  je kut
hehehehe...

boring boring tengok jalan and kaco abang ngan papa
dia turn pulak tengok aku.
gitu lah sampai ke destinasi.


kenapa tajuk aku tu kenangan , hilang tak kembali?
Kalau korang nk tau..
tudung yang Aleesya pakai ni telah hilang di rumah kenduri..

Masa Aleesya dah sudah makan tu, aku tanggalkan dan letak kat atas meja
pas tu masa nak balik tu lupa lak nak ambil
so.. pokoknya tudung ni dah tak leh nak repeat pakai oleh Aleesya mahupun aku.
huhuhuhu..


Note: Moga besar nanti tudung melekat je kat kepala K.

21 comments:

  1. memula nak gelak..hehehehe
    sbb nya kty dah ready nak nangis.
    smpi abis citer..bila nak nangis ni .
    rupanya tudung aleesya ilang.
    sampai le yg kenan tu ..

    takde rezeki dah tu .

    ReplyDelete
  2. bagslah..x yah suruh dah nak pakai sendiri..bagus2

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap harap lah kan. jgn bila besar tak mo pakai pulak.

      Delete
  3. Alhamdulillah... tu dah tanda2 anak solehah dah tue.. :D
    Dari belakang dah macam ustazah dah.. bukan main labuh lagi tudungnya... kekeke... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga kata kata awak tu adalah doa.

      Delete
  4. Salam jumaat akak..comel aleesya bertudung :)

    ReplyDelete
  5. Cute aleesya..hg tpksa ler ikut kemahuan dia noh..aq pon dok seat blkg gk weh mcm hg..ekeke..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama samalah kita jadi mak nothing... a.k.a mak datin.ngeee

      Delete
  6. Alaaa... Aleesya pun reti bertudung, comey jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru je tengok kat pasaray Mydin. ada tudung budak comey lotey. nak gi rembat.

      Delete
  7. Leesya... Leesya, sya yg bc ttng gelagat nya pn dh rase trhibur sngt, mesti T pn x smpai hati nk marah leesya kalau die nakal kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. kalau nak cepuk terus tercuit hati ni.

      Delete
  8. takde rezeki tu kak.. comelnya aleesya pakai tudung, semoga kekal hingga dewasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe la. nanti beli lain. Amin...moga kata kata itu adalah satu doa buat kami

      Delete
  9. lepas ni senang la nak suruh aleesya pakai tudung.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far senang la. asal nampak tudung je nak pakai. sib baik my shawl dia tak rengek rengek nak suh belitkan. muahahaha

      Delete
  10. dah jadi ank dara dah alesya..bb tu nk tutup aurat..bgus benor tu..

    ReplyDelete
  11. hehehe mmg kalau budak2 kecik gitulah T , Adik sebab ANgah sentiasa bertudung jadi dier dah mula pakai tudung kemana2 sejak umur 5 tahun lagi !

    ReplyDelete
  12. xpelah kak..tu salah satu tnda nak kena beli tudung baru..hehehe

    ReplyDelete