Tuesday, November 5, 2013

Ibu Tak Yah, Tau..tau..tau...

sekrang ni si Aleesya dah pandai mengarah itu ini
dah pandai decide yang itu ini..

kalau makan nasi, dia akan cakap.. ni ashik adik nya tau..tau..tau..
ini TV adik nya tau..tau,.,.
perkataan tau..tau kat belakang tu akan di sebut tanpa henti sehinggalah kit meng "Iyakan"
 taunya tu..


kekadang naik penat nak menjawab "Ya"
kalau tak jawab, siap gi tepuk tepuk bahu, 
atau tepuk je la mana yang tercapai dek tangannya tu
semua benda dia nak claim dia punya.

Semalam, Naiim nak makan telur puyuh rebus cicah kicap
So, aku pun rebuskanlah untuk dorang
dalam 5-6 biji mcm tu la. Cukuplah kan.. lagipun aku tak makan.
bior deme je la yg layan.


6 biji tu sekali hadap je leh anak anak aku
last, aku repeat rebus lagi
kali ni aku rebus kesemua telur yg ada.. sebab selagi duk ada yg tak rebus tu
selagi tu lah duk suruh aku rebus kan...


Then masa my hubby dok kopek kulit tel;ur puyuh tu
Aleesya siap cakap kat aku
"Ibu tak yah tau..tau..tau.."
Amboi...ko Aleesya, masa nak makan iya iya suh ibu rebus
dah dapat makan, ko claim tu semua ko punya
Memang kede la ko ni..


Note: ko kejam..ko kejam..ko kejam.....

22 comments:

  1. Aleesya bijak tau, aleesya bijak tau, aleesya bijak tau..

    ReplyDelete
  2. akal dah panjang...ibu dia lak kena buli haha

    ReplyDelete
  3. anak pompuan ni selalunya petah2 bercakap...nanti dah besar dah xde dah, tinggal kenangan jela smua2 ni..enjoy ur world as mommy ok, bestnye!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan... nenati mesti rindukan kepetahannya tu

      Delete
  4. Hehe..pndai aleesya ni...share2 la dgn ibu patutnya...mana leh mkn smua telur tu...msti xabisnyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. dah start kede jgn nak kata apa lah.. kalau mood ok tu, kita pun di suapnya

      Delete
  5. Anak saya haziq panggol telur puyuh ni telur dinasour.
    Telur peberet haziq ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... telur dinesor la pulak. eh kan ke telur dinesor tu besau.

      Delete
  6. Hahahhaa mesti dia suka sangat la tu telur tu kan kan kan. Takpa, besar esok takder la kede nyer, la ni jer taak sikit :p Btw I dah postkan cara buat berger ayam tu, hope u like it :D Ingatkan nak tulsi kat komen sini jer, tapi takut terpanjang kang merana Iols tau tau tau :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. rojer and out. I pi check out!

      Delete
  7. Replies
    1. hahaha. mang pun. the king of konker

      Delete
  8. ala ciannye kat ibu...ibu dapat kulit telur je kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betoi..betoi. kulit telur je la yg ibu dapat

      Delete
  9. irfan suka cakap.."ni...ni" hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.... best kan bila dorang sebut

      Delete
  10. hehe...
    lawak plak.. g2 la anak2 kan..
    semua tu buat kita tergelak soang2 kat opis kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... dari situ la kita rasa yang dorang sangat sangat cute

      Delete
  11. hehehe mesti sweet sgt bila dier sebut kan, dpyt KA bayangkan !

    ReplyDelete