Monday, November 4, 2013

Bihun Sup Pagi.. Nak Jugak jugak

Hari sabtu tu, hubby dah janji nak bawa kami breakfast makan Bihun Sup Pagi
Yang famous dan sedap kat Gelugur. 
So, pagi ahad tu, my hubby lak tido semula lepas subuh.
Kul 8.00 baru bangun, makanya dah terlewat la nak pergi breakfast kat Gelugur tu.

Aku dah siap mandi pakai baju semua
Then my hubby cakap dah lewat, Bihun Sup Minah tu dah habis
majuk majuk aku ni sebab papa dah janji pas tu papa tak tunaikan.
tak mo kawan ngan papa..

Punya la ramai manusia breakfast kat sini

Tak kira nak jugak..tak kiralah kat mana pun
janji Buhun sup pagi.. Tak aci ar..papa dah janji semalam
Wah..buruk nau pangai mak budak ni kan..
Mengalah la si papa ngan pangai buruk  ibu ni kan..


Lastly papa bawak kami pergi ke Gerai makan kat Taman Tun Sardon
Kat area market. Bertentangan dengan Taman Tun Sardon Gelugur

Ha.... aku nak bihun sup pagi yang mcm ni l;a kat kedai Minah tu. 
Kalau compare ngan yang ni, Bihun Sup Kedai Minah lagi Best.

Yang ni tak kick. My hubby ckp, ada ka patut letak ati ayam dalam bihun sup
potong stim tul la kan..
Ate hati dah duk kat kedai Minah, bila mkan otak asyik dok compare je la kan..
Bukannya nak bersyukur dengan rezeki yang terhidang tu
Ok..ok.. muhasabah diri kejap yer.

Makan Syer ngan budak kecik ni.
Dah la dia hantu mee/bihun bagai
Setengah Mangkuk dia punya...Aku makan sikit je la..

Sambil Aleesya  melayan bihun supnya, aku gi order lak roti Bakar kaya
Wow..murah lak ku rasa, sekeping seringgit ja tau
Aku ambik 2 keping.. nyum nyum...
sori no photo for roti bakar kaya. hahahaha..


Then si Naiim asalnya nak makan Tosai
Tanya la salah seorang pekedai kat situ, kalau nak makan tosai gerai mana
sekali dia tunjuk kedai India kat Naiim
terus Naiim tak jadi nak makan..
apa la.... suggest kedai India la pulak . adeiiiii

Last naiim makan nasi lemak berlauk campur.
Sedap jugak...



upsss.. malam tu my hubby ada wat sup tulang
Dia makan sup tulang tu ngan nasi
Aku pulak lepas geram pagi tadi tak kesampaian nak makan Biun Sup Minah kan..
Aku celoq bihun tambah fish ball bagai
aku makan lagi sekali bihun sup.


Note: Bihun sup pagi dikenali juga sebagai Bihun T'ng.

18 comments:

  1. anak pompuan uncle sorang tu hantu bihun... boleh cuba... walau tak tau bila... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... datang je Penang. sure boleh makan.,

      Delete
  2. Sya pn addict mkn beehoon sup sjk try merasa beehoon sup ank sya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalau dah sekali rasa terus jatuh chenta

      Delete
  3. bihun t'ng tu hg kata kt gelugor
    yg area ngan Maybank gelugor tu ke?
    pagi2 mmg ada...ak dulu sblm keja siggh beli gak..
    mmg sedap keow teow t'ng dia...ak kdg2 amik mee...hehe
    dia punya sambal sedap...

    ReplyDelete
  4. dulu2 rajin gak lah bfast kat tun sardon tu
    skun malas...hehe bihun sup minah tu kat maybank tu ke
    kedai restoran minah tu mek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha... bihun sup depan kedai minah. tak tau la yang tu minah yang punya ke idak. kahhhhhhhhh

      Delete
  5. Macma tu sekali nak nak nak nyer, eh tapi mmg ar kalau dah janji kan, bagi harapan palsu kalau tak tunai muahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. kalau hati dah berkenan, nak jugak jugak no other reason.

      Delete
  6. hehe....itu lah kehidupan T...mcm2 karenah kita...karenah anak2 kita yg suami kita nak kena layan. Ye la...kita pun kan layan karenah dia, hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak. selalu kjita dok layan kerenah dia. kali ni sila lah layan karenah kita lak kan.. hahahaha... jahat tau.

      Delete
  7. sedap jugak la tu wantie... oklah dapat jugak makan bihun sup wlpun kedai lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la kan.. at least dapat la lepas gian

      Delete
  8. pergh dapat kat Adik ni mau dier minta tapau balik lagi... nampak sedap sgt & adik peminat mee hoon sup hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. kalau cam tu adik leh la geng ngan T.

      Delete