Thursday, November 21, 2013

Maintain Cool tau.

sebab semalam tak leh di selesaikan, hari ni aku pergi lagi untuk mencuba nasib
yesterday pergi lunch time, dah short of staff kan
so, hari ni pergi pulak la kul 3.00 ptg.
 
Mcm biasa sampai kat sana mesti nak kena screen test dulu
kelmarin I datang bla bla bla....
pas tu dia pas kat officer sorang lagi..ulang lagi ckp kelmarin I datang bla..bla..bla..
hurm..mcm dok praktice nak jadi pengacara gitu ko.
aku mcm biasalah..cool je..
Again!!!!... korang tau tak apa jawapan yg dorang bagitau kat aku
Persin In Charge  pergi "Lunch" muahahahaha....
so.. kalau nak tunggu jugak, lagi sejam le sebab dia baru je pergi lunch.
geram tak? geram tak?
hmmm... aku cool je..
mungkin itulah masa lunch dia, dan aku datang di tempat yang betul dan diwaktu yg salah.

 

Last aku sendiri yg bukak mulut, why not you give me the person in charge contact number,
I will make an appointment with her 
But, I want the direct line.. and no General Line .
Ha.... boleh pulak deme bagi aku name card
kalau le dari semalam dorang bagi, tak de la aku kena ngadap lagi sekali kan..kan..
mungkin dorang tak sempat nak fikirkan itu semua
tak pe bior aku fikirkan tuk dorang . hiksss

 
So, kejap tadi, aku call la person in charge tu, dia check itu ini dan dah pun
confirmkan aku, PA policy tu memang ada record tapi
policy tu dah lama terminate, but it still stick on our record
may be my staff tersilap mention yg PA tu masih aktif.
so far tiada transaksi / deduction berhubung dengan PA policy tu.
"hanya kerana 3 perkataan, segalanya boleh berubah" ( PA Masih Aktif)

hmm... lega la kan, tapi utk keselamatan aku ada jugak up-date buku
dan mcm mana baki account aku boleh tertera RM 140 ribu tu masih menjadi tanda tanya
dan aku pun tak tanya sebab 140 ribu tu bukannya duit aku pun
so, buat apa nak kay po kay po kan...



Mungkin dah selalu sangat kena situasi gini, aku dah jadi lali
follow je la dorang punya flows tu. hahahaha..


Note:mana la tahu kan, Allah bayang bayangkan 140k tu utk kami
then suatu hari.. the real money, the true one.. owh..owh..owh..
kahhhhhhhhhh Verangan tak hengat letew


19 comments:

  1. yep...buat pa nak kepoh2 kaaaaan.... nice oned !

    btw, jom jemput join segmen ni : http://walkstatic.blogspot.com/2013/11/segmen-2-minute-thursdays.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan. bukan hak kita.

      ok nanti saya terjah

      Delete
  2. betul tu tie.
    segalanya tak mustahil , kalau allah izinkan , semua nya boleh jadikkan
    jgn lupa banjer kfc eh .hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kalau betul dapat mana leh lupakan kty

      Delete
  3. kalo la bank masuk 140k..kan heaven..hehehe

    ReplyDelete
  4. wah kalau dapat yan 140K tu mmg kayolah T hehehe

    ReplyDelete
  5. Errmm.. memang letih kalau layan birokrasi nie...

    ReplyDelete
  6. Mmnglh best kalo amount tu btl2 ade kat acc T, tp ingt sesuatu yg bkn hak kite x kkan kekal

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan, kalau lah betul. cam na yer

      Delete
  7. wehh aminnn...tak mustahil ok untuk ada jumlah tu in real.
    depa ni kadang buat kerja asal boleh, asal siap kerja depa, passing passing tugasan lambung bola tu mmg adat la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau la kan, dok pi kursus tu duk kursus apa hah. tak de peningkatan langsung.

      Delete
  8. saya tak suka betul kena masalah yang macam ni.. serabut..hehe

    ReplyDelete