Wednesday, November 20, 2013

Dah Prepare Resipi tapi...


Cik Nuff hantar e-mail kat aku tanya nakjoin ke idak contest yg dianjurkan oleh Nestle.
e-mail received pada 14/11/2013
Aku reply 15/11/2013.. just reply yang aku berminat la nak join.

Then sama ada blog aku layak ke idak utk join akan di beritahu pada 18/11/2013
hurm menunggu la aku ni kan..kan.. apa la jawapannya.
then 18/11/2013 dapat la e-mail dari Nuff. 
basis first come first serve la kan..
tak pe la tak dapat bagi jawapan 18hb..nak bagitau 19hb pun ok la kan..

Tunggu punya tunggu punya tunggu
last semalam 19hb, non hado jawapan dari Nuff
tak pe la.. I'm not selected..

Tapi........
aku dah pun beli Natural Set yoghourt ni sebagai persediaan, kekalau la
I'm choosing by Nuff kan..
Tapi...tak de rezeki nampaknya.


memandang kan blog aku tak tercalon utk join contest memasak ni
maka tak dapatlah aku nak tunjuk skill kan..kan..


So semalam, mcm biasalahkan, kalau hati lara terapi terbaik memasak la kan..
bila memasak, hilang semua stress or duka lara.
Makanya... aku telah buat jugak resipi yang berasaskan Natural Set Yougurt ni.


Even tak dapat award ke hadiah ke aku tetap puas.
sebab... my two kids.. bedal sampai licin..
Yes.. itulah hadiah yg paling bermakna buat aku.

See.. sampai licin pinggan dorang makan.


Apa yang dapat aku ucapkan kat sini
Aku dah menang sebelum bertanding. Ada betul ka adik manis???????



Note: Nanti gitau masak apa.. tu pun due to the popular demand la..
kahhhhhhhhhhhhhhhhh

31 comments:

  1. bru nak tanya masak apa..kongsi2 resepi pls..hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe yg penting anak2 & suami suka dgn masakan kiter kan !

    ReplyDelete
  3. saya pon apply..tapi nuff x emel tu, x terpilih la kan.. huhu takpe lain kali ada lagi leh cuba nasib lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan... tak pe tak pe jgn mengalah

      Delete
  4. apa yg hang masak tu
    tu cam sos black pepper je betul ka
    share share share plis hehe

    ReplyDelete
  5. Hehe...akak dh lama tak tgk emel lagi satu..iaitu emel daftar nuff ni.
    Nak kena mintak somi akak tukarkan add emel kat nuff ni laa sbb akak jarang dh masuk emel yahoo tu. sbb kat situ spam suka sgt masuk berlambak2.
    kat gmail...takde mcm tu.

    T leh kongsikan resepi tu kat sini kan...hehe..

    ReplyDelete
  6. Takpe tie.
    tak terpilih tak semestinya tidak bagus
    mesti ada hikmahnya tu.

    ReplyDelete
  7. xpe x terpilih,tapi ada jugak nuff offer kat wanti,mana tahu lepas nie ada lg rezeki utk yg lain plk.

    ReplyDelete
  8. Xpelah xde rezeki cuba lain kali...
    Wah..btol2 licin tu..nak gak tau msk apa tu hihihi

    ReplyDelete
  9. Tak pe laa T.. next time boleh cuba lagi join contest tuh.. :)

    ReplyDelete
  10. Hehe. Ok la tu, at least ada jugak alert dengan news dari Nuffnang. Macam saya ni pun baru hari ni tau lepas tengok email tadi. Tarikh tutup 18/11, baca hari ni 20/11. Itupun lepas baca entri ni la kan. Hahaha

    ReplyDelete
  11. Sya nak tahu jgk ape dish yg T msak smpai licin dbedal oleh ank T. Sya pn kalau stress sngt dngn ank2 sll try baking new recipe, sofar ank bdal smpai hbs

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan. memasak ni leh hilangkan stress.

      Delete
  12. hmmm...yougart... kuah macam ada black pepper sikit.. hmmmm sajer jer tease lebih2 kan u ni :) Cepat rungkaikan misteri apa u masak ni macam sedap jer. Yesss indeed, u dah menang tanpa bertanding :) sokongan padu dari kami jua hehe.

    ReplyDelete
  13. wow..mesti best masak ni..tu yg licin tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. udah masak makanan kegemeran dorang sure sapu licin la

      Delete
  14. Ada rezki lain kali cuba lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki tu pasti ada.. akin dan percaya

      Delete
  15. haha.. nuff takut nak ambik akk join.. sebab dah menang tnpa bertanding kak..hehe
    siap ada bukti pinggan licin gitu.. :p

    ReplyDelete