Thursday, November 28, 2013

Majlis Serentak

hmmm..lambat sikit aku buat Aqiqah untuk Aleesya kalau berbanding ngan si Naiim
Si Naiim dulu lahir je terus buat Aqiqah, tapi kali ni Si Aleesya dah 2 tahun 5 bulan 
baru nak buat.. tak pe la still boleh lagi kan..kan..


Bukannya apa, saja kami nak buat sekali dengan Majlis Berkhatan Si Naiim
kebetulan pulak masa arwah ayah sebelum meninggal tu
ada niat nak makan kambing.
Masa beliau sebut tu, sebut kat aku la pulak
So, rasa mcm telan tak lepas je kalau tak penuhi niat ayah tu kan..
Jadinya kami harung sekali
that why la kami beli 2 ekor kambing 
satu untuk Aleesya satu untuk arwah Ayah

kalau nak tau excitednya si Naiim ni nak berkhatan, boleh aja baca kat Putus Terpaksa
rasa sekejap je kan masa berlalu
masa ni Si Naiim 2 tahun lebih gitu la
ye ye la dia nak berkhatan dengan abang abang sitter dia
sekarang si abang abang tu pun dah besar panjang
dah masuk sekolah tahfiz pun dorang ni.


excited excited jugak kan.. Tapi make sure masa kena potong tu ko jangan nak melalak bagai
kang, orang selepas kamu tu terus lari terjun sungai.
bwahahahaha...


So, aku start bercuti pada hari Jumaat hingga ..... ikut  keadaan perkembangan si Naiim
kalau dia ok, cepat sembuh cepat la aku datang kerja
kalau lambat... maka lambat lah..


oleh kerana majlis ni majlis anakku
makanya hal hal berphoto mungkin tak de kot
ye la moral support dari ibu tu kan lebih penting..



Note: harap harap si Aleesya tak buat aksi terjun junam time abang tengah berpantang.
eh..boleh harap ke ni?



20 comments:

  1. hahaha ye la kalau dia buat aksi terjun habis la si abang

    ReplyDelete
  2. Salam kak wantie..apa khabar? Lama intan x singgah sini…

    ReplyDelete
  3. ohh kiranya buat serentak lah ye... bagus jugak kan..pasti lebih meriah...
    harapnya Aleesya tak buat aksi terjun junam tu...haha..klu idak, haruu jugak...hihik

    ReplyDelete
  4. sorry aku x dpt dtg
    sabtu iols is keje
    btw hope semuanya berjalan ngan baik
    mkn kambing tu igt2lah iols kt sini huhuhu

    ReplyDelete
  5. musim cuti nie la masa yang sesuai untu berkhatan

    jemput singgah
    http://permatabiru0310.blogspot.com/2013/11/kelebihan-produk-double-stem-cell.html?showComment=1385609768041#c4451020221149756287

    ReplyDelete
  6. dah xde bnde nk buat bace buku ajelaa er..hehehe..dorg takot xmase mule2 kak?

    ReplyDelete
  7. potong jgn tak potong.
    ahahah
    musim cuti sekolah ni org uat kednuri kwin and potong memotong..
    tettttttttttttttt

    ReplyDelete
  8. hehe.. adik buat aksi terjun junam, mmg menjerit abg dibuatnya nnti.. hihi

    ReplyDelete
  9. Dengn buatnya khatan nie kire salah satu amanah ibubapa trhadap ank llki. Smga segalanya selamat. Selamat berkhatan Naiim

    ReplyDelete
  10. ak akikah Irfan buat masa dalam pantang ritu,
    kan kebetulan hari raya haji..
    so sekali harung arr...

    selamat bersunat ye Naim..
    dah besar pjg la kamu..hehe

    #inshaAllah kalau laki ak free,
    ak dtg la knuri hg ni...
    thks invite k

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah... syukur tercapai jugak hajat ye

    ReplyDelete
  12. tlong jgn aleesya, menjerit satu dunia kalau aleesya buat aksi terjun junam.. =P

    klik nuffy guess jeans.. =)

    ReplyDelete
  13. seronok nya beramai2 gini hihihui baru la tak terasa boring bila berpantang ramai2.

    ReplyDelete
  14. selamat berkhatan naimmm......!!! kuatkan semangat yew adek kak mira ni...jangan menangis tau naimm...... :)

    ReplyDelete
  15. sweetnya moment tue....sekarang giliran naim pulak yang merasainya...sabaq naa naimmm... ^_^

    ReplyDelete