Wednesday, November 27, 2013

Anak Anak Mengadu Domba


Naiim 
Sekarang kan cuti Sekolah, So asal aku balik kerja je mesti ada cerita dari Si Naiim
Al maklumlah dia tinggal kat umah sebab papa kerja malam

Ibu, papa ni kan bila Naiim ajak Pi Bukit Jambul selalu tak mau pi
asyik pi pejabat pos, pejabat pos pejabat pos
hat tu ja yang papa nak pi
Ingat Naiim suka sangat ka Pi sana...

**Aku hanya diam je, sebab aku tau kenapa hubby pergi pejabat pos,
sekarang ni ko tak suka la pergi sana, nanti bila kau tau mcm mana nak mencari 
Nafkah untuk keluarga, sure kau akan faham..***

ye la kami kan ada run sikit Biz arwah ayah, so bila org order kena la hantarkan.
pergilah tengok kat sana, berjela pos laju track.
untuk bulan ni tak updated agi nih...


Aleesya
Asal balik dari umah baby sitter je mesti nak tunjuk tangan le kaki le kat aku
sambil tunjuk sambil tarik muka mcm kekononnya nak nangis le

" ni..ni.. mau didit, mau didit tangan adik , didit kaki adik"
ye ye la la duk ngadu sakit sana sikit. Tapi mau gigit tu pabenda?
banyak hari jugak le aku cuba catch up apa yg dia maksudkan Mau tu kan..

kalau aku teka salah terus nangis la kan..
Saja la suatu hari tu aku cuba teka, bila dia sebut mai didit.
Aku ckp Rimau gigit ke?
Ha..mau didit tangan adik, mau didit kaki adik..
sambil angguk anguk..

terus aku bantai gelak. Amboi..............ko Aleesya agak agak la nak ngadu pun
belasah Rimau yang gigit, ko ingat sesenang je ke nak jumpa rimau?


One day aku nak gi ambik dia kat umah baby sitter
kebetulan Aleesya tengah sonok bermain..
rupe rupenya, dorang duk main rimau rimau kejar kejar
kekonon si Ilhan as harimau then gi la tangkap Aleesya
oooo....patutla tak habis habis ngan rimau gigit tangan kaki bagai.
ahaksssssssssss.

Note : Sesapa yg dok tanya aku Run Biz apa, especially Tifa Anvar a.ka. Sya, Klik je SINI.



17 comments:

  1. hihi comel jek rimau nak gigit die..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. ada ke patut rimau nak gigit. adei...

      Delete
  2. Alalal tomeinyaa Aleesya dok ngadu mau didit ekk.. ingat iye laa rimau yg gigit.. ahakss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mcm tak logik je kan. ada ka patut rimau yg gigit. hahahaha

      Delete
  3. terhiburkan ngan telatah anak2...
    makin besar makin cerdik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mang pun. kekadang tu hat duk letih pun leh jadi hilang cam tu je.

      Delete
  4. lohhh betul2 rimau lah ni hahaha
    igt hang sj teka je..hehe

    ReplyDelete
  5. irfan tk reti cerita lagi ..
    tggu dia mengadu la lps ni..hehe

    ReplyDelete
  6. hehehe,,,comel je karenah mrk ni...main rimau2 ler tu ya...:)

    ReplyDelete
  7. hamboi Aleesya, dahsyat kamu hari2 kena gigit rimau. hahahaha comey tau bebudak ngadu domba ni. Kita pun berteka teki berhari2 kan cuba faham cuter depa.

    ReplyDelete
  8. hahahahaha..dasat alesya..harimau gigit tu....tergelak baca..

    ReplyDelete
  9. Dh trjh link tu. Comelnya alisya 'ha mau didit'. Heheheh.....

    ReplyDelete
  10. hahahahaha... sik baik 'anak rimau' yg geget ;-)

    ReplyDelete
  11. hehe.. main rimau rupanya.. aiza ingatkan kucing yang gigit..

    ReplyDelete