Thursday, November 14, 2013

We at Mirs Kitchen

Aku rasa restaurant ni masih lagi baru dibuka kat Jalan Tengah Bayan Baru
Yang bestnya kat sini ada makanan melayu, thai  dan ada jugak western.
ha.. kan, selalunya kalau nak makan western kena selidik itu ini 
sapa pemiliknya, halal ke idak.. mcm mcm la nak kena godek godek sebelum 
melabuhkan funggung kan.

tengok pada banner pun dah tau kan,
pemilik restoren ni adalah orang melayu islam.
so, tak yah la nak was was kan..

 
gambar ni aku ciluk kat fb dorang.
dlm restoren ni banyak betul replika coca cola.
then ada basikal tua sebiji yang di gunakan di Pejabat Pos Lorong Kulit.
hikss.. unik kan. 
sib baik tak meroyan nak makan sambil duduk atas beskal tu.

 ok.. ni aksi si Naiim, sebab boring menunggu makanan yang di pesan.
tapi tak de la lama mana pun menunggunya tu.
just nice masanya.

Ni pulak wajah B'day boy.
Mcm biasalah.. kedekut senyuman... 
seyes memanjang kalau bergambo...kang geletek baru tau.

Nugget Ayam untuk si Aleesya.
sampai awal dari menu yang lain. Memang patut pun
kalau dah makanan datang awal diam sikit duduknya tu kan..

ini pulak isteri kepada B'day boy. hahaha
kenal tak? tak pe la kalau tak kenal
tapi buat buat kenal je lah kan..
kami order 4 jenis air, aku order menda ni. Namanya Chocolate Milk Shake
sedap.. pekat melekat ko.
then hubby order tembikai Jus, Naim order tembikai Jus+Laici
dan Aleesya kami orderkan dia Air Suam jer..
Si naiim ni perhi la makan kat mana pun. asal western je mesti nak makan chicken chop
tu la menu yang dia paling suka kot.
sekarang ni dah besar kan, so sos tu haruslah black pepper kan.
Harganya RM 12.90 sahaja.
korang patut cuba tau.
 
Ini hidangan untuk B'day boy.
B'day boy nak makan lamp chop bersos black pepper.
RM 18.90 


Yang ni pulak tuan tanah kedaung punya order
sama mcm hubby jugak. 

apa yang dapat aku cakap. portionnya sangat besar, dan kalau makan akan kenyang
sekenyang kenyangnya.
mungkin korang tak percaya yang harganya cum RM 18.90 sahaja.
berbaloi kalau korang terjah.

Ni je lah photo kami yang menjadi.
tu pun tak bape menjadi jugak, sebab aku macam dok pejam mata je..
sib baik pakai glasses kan, so tak de la nampak sangat. ngeee..


kenapa aku suka restaurant ni
1) or coz lah sebab halal 
2) tak de lama sangat menunggu pesanan
3) environmentnya yg sangat unik. sekali tengok mcm kayu je wall dia tapi bila pegang simen ko
decoration yang sangat santai
4) Sos untuk menu kami, sangat sangat banjir. Yes!!!! sangat sangat suka
tak de la mcm secret resipi yang sangat kedekut sos.
yang ni aku puji melambung, memang memenuhi tekak eden!
5) Layanan baik
overal aku bagi 10 bintang.



Note: lenkali nak pi lagi utk makan Thai Cuisine pulak.

Sila terjah FB dorang kat SINI

13 comments:

  1. jauhnye dekat penang retorannya..

    ReplyDelete
  2. Boleh g try nnt bila bb dh besaq

    ReplyDelete
  3. aduh,, terliur ni ..mcm lapar je tertiba hah..
    mmg nampak sedap sgt tie.

    jom tolong like page
    https://www.facebook.com/attyfircloset

    tq :)

    ReplyDelete
  4. aku pasan gak kedai ni
    nti bolehlah singgah mkn..ada mcm2 menu western thai tu yg best tu

    ReplyDelete
  5. Fuhh.. berlapis-lapis lamb nyer..! sos nyer pun membuak-buak.. mengancam melihatnya... :D
    Selamat menjamu selera.. .

    ReplyDelete
  6. memang perkara pertama yang saya perasan ialah pasal kuah banjir dia tu. Lamb chop tu lembut tak?

    *lawak je bila wantie kata nak geletek bday boy sbb muka masam. heheh.. Saya pegi masuk blog wantie yg last update tahun 2009 tu cerita pasal amirul balik kmpung. Tetiba perasan, eh, tahun 2009? Tak logik ni. Pastu baru jumpa blog ni.

    ReplyDelete
  7. ok gak harga dia ye wantie... puas ati makan

    ReplyDelete
  8. BUkan kedekut senyum, tapi orang macho mmg selalu lagu tu. Eh u nampak slim sangat now ok, bukan I kata dulu u gems, jangan salah tafsir, just nak akap boleh nampak la perubahan and hasil diet u itu hari ;) I lama tak makan lamb chop, dulu pernah cuba buat sekali tapi hancur peha ayam I kerjakan masa de-bone tu. terus malas.

    ReplyDelete
  9. Tngok gmbar pn dh tau portion makanannye besar n brbaloi dngn harganya. Pic last tu perfect walau x ckup korum

    ReplyDelete
  10. Tngk gambr pn tau portion makanan nya besar n berbaloi dngn harganya. Last pic tu very nice walau x ckup korum

    ReplyDelete
  11. kalau pergi tempat macam ni husna mesti nak cuba sesuatu yang special..
    baru best kan kak..=D

    ReplyDelete