Tuesday, December 17, 2013

Abang ajak Photoshoot

Masa konvoi balik dari rumah Mak Njang, kami tak mo ikut Jalan Pokok Sena
sebab jalan tu under construction.. berdebu dan tak level je kan.
So, my abang plan ikut je Jalan Kepala Batas dan keluar ikut Inabah, Kubu\
Jalan tu jauh sikit tapi jalannya elok je..

Sampai kat Istana Anak Bukit, My abang bagi hint suh lepak situ kejap.
Ingatkan dia nak jumpa kawan ke hape kan
ghupernya dia ajak berphotoshoot.
So, kami layan je lah.
Masa kami sampai tu, banyak tul pasangan pengantin yang berphotog
my hubby tak join pun dia duduk je dalam kereta
sebab rasanya sekejap je kot nak photoshoot tu

Naiim pun tak keluar sebab seluarnya dah koyak rabak kat celah kangkang
tu la.. main gelungsur sampai tak hengat dunia
so duduk le dendiam , aku pulak lupa nak bawak seluar spare.
 ok biar my abang ngan my nephew ambik mood dulu.
kengkonon comey le tu..

Then kami berempat.
Actually nak gambar beriga je, tapi Mak aku ni pantang nau klau org ambil gambar bertiga
ntah kenapa aku pun tak tau
ikut je lah kehendak dia.
see..abang still konker Mak.
My nephew yang snap photo ni
ok la kan.. ada jugakkenangan gedik gedik kat sini.
argh..tak aci ar abang.. ni memang boleh mendatang marah.
asyik kamu je kans ayang mak.
jap..jap...

arghh.. gi jejauh.. pergi pergi..
aksi cam betul je kan..
acting je tu.

part yang tak menahan tu, tetiba si Naimm datang ngan kain sarungnya 
yang tak terurus tu
sambil terkepak kepak nak berphotog jugak..

Actually nak ambil gambar romantik la kononnya,
see tangan my abang dah peluk pinggang aku
memang dah nak action berdua tu..
adei.. Naiim pulak wat spoil.
ketawa berburai kami semua..

sebab Naiim datang dengan aksi begitu, kami dah ketawa sampai Non Stop.
terus si Naiim merajuk 
terasa la pulak..
Kami pun dah tak boleh nak control cung..last dapat gambar gini jer


Si Naiim tu pakai sarung untuk cover seluar dia yang koyak tu
alahai...sampai sekarang pun aku still tersenyum senyum ngan gelagat hari tu.
 ok.. nak letak jugak gambar aku ngan My mom kat sini
hehehe... bior abang jelezzzzzzzzzzz

and lastly, dapat jugak gambar while kissing my mom.
yes!..Yes!!..
even aku cuti cuma 11/2 day je kat kampung, Tapi sangat sangat best!
rasanya kami penuhi masa masa yang ada tu bersama.


Note: Sangat sangat bahagia..sangat sangat tau...


**Bahagia di hati tersemat di wajah
    terukir senyuman yang menguntum indah
   

13 comments:

  1. hahaha..sakit perut tengok naim pakai kain pelikat.....sian dia nak join jugak tapi tak dapat..

    sweet nyer keluarga akak....happy je kan..kite pun jeles jugak tengok ni

    ReplyDelete
  2. Saya pun bahagia tengk photoshoot orng2 bahagia ni

    ReplyDelete
  3. sekali sekala mesti la nak ada gambar2 macam ni buat kenangan kan kak wantie..=)

    ReplyDelete
  4. Amboi siap berphoto shoot lagi ye.. hehe...pandai juga posing..hihi
    tapi paling best pic paling bawah lah...so sweet...:)

    ReplyDelete
  5. bila lagi nk berphotoshoot kan...
    ak suka gak...

    tp yg lawak tu si Naim la..
    hahaha..sian dia..
    hg gelak berdekah2 kt dia...

    ReplyDelete
  6. best nye nmpk keseronakan xterkata kt muke masing2 ;)

    ReplyDelete
  7. Seronoknyaa tengok aksi2 yang menarik tuh..

    ReplyDelete
  8. Lawak naiim..tp sempoi abg hg..sporting..hg harus bgmbar romantik weh ngn hb hg..:)

    ReplyDelete
  9. uiii berphotoshoot smpi ke istana tuuuu...

    ReplyDelete
  10. hihi.. lucu tengok aksi naim pakai kain pelikat tu.. :D

    ReplyDelete