Monday, December 16, 2013

Dapat Anugerah Penghuru Hara Majlis

Selamat Pengantin Baru Adik Adila dan Farabi




Haish..tajuk gitu pun kira halal je lakan..
Ok..ok.. As you all known, Aku balik kampung last week sebab my kazen kahwin.
My mom of coz la yang paling sibuk.
chances aku nak mencurah keringat sempena Majlis kahwinnya tu tak boleh la..
Sebab aku balik kedah pun dah jumaat Malam kan..
bior le anak anak sedara aku yang anak anak dara tu tolong.

Aku terus balik umah Mak kat Kuala Nerang je
so, plan kengkononnya selepas subuh nak gerak pergi
ntah sibuk apa pun tak taulah..lewat jugak lah kami bertolak.

Aku dan Pak Lang

Pagi pagi lagi, Ada phone call.. tengok number mcm number sebelah pantai timur.
ish.. tak pernah pun my kazen di kelantan tu call, takkan dia call pulak kan..
jawab jugak le.. siap nak berteka teki bagai..
saja la tu nak kaco, suara mcm kenal..tapi di mana ya...
hehehe... rupanya Pak Lang aku yang call..


Dia benornya duk tertunggu tunggu anak sedara dia 
tak nampak batang hidung pun
siap cakap kalau kami lambat datang dia dah nak bertolak balik Pahang
amboi..pak lang main ugut ugut
tak baik tau.

hehehe... mestilah sedara mara dok bertanyakan aku
Aku kan Pemegang Anugerah Huru Hara Majlis
So, kalau aku tak de sunyi la dorang
tak de sape nak main sakat sakat..
dah lama dah aku pegang title ni.. bwahahaha


ok lah.. siap cecepat, kami pun bertolak.
Masa sampai tu, si Pengantin dah pun melangkah masuk dewan
alah..bior le pengantin tu layan hari bahagia dia kan
aku nak gi jumpa sedara mara yang lama berjauhan
nak gi buat onar kat khemah sinun..
hahahaha...

Bila dah jumpa jumpaan tu biasalah, part air mata meleleh adalah menjadi kebiasaannya
pas tu part pedih telinga pun menyusul la kan..
ate dah lepas kahwin tak de pun jejak kaki ke rumah sedara mara..
biasalahkan.. jenjalan yang di setting tu susah le
kalau ada sakit demam dan kenduri kendara..sure sampai. betul tak?

Ada je meja untuk org makan, tapi kami saja nak lepak reramai.. bercerita yang tak pernah habis
so, kami mkn dengan cara gini je la..sambil makan sambil sembang 
sambil sakat hang aku... hahahaha...

that why la orang duk tunggu aku datang, asal aku datang je riuh rendah jadinya
ye la..kata org dalam famili kena ada sorang yang otak mcm aku ni
baru meriah suasana..
kalau aku tak de..sunyi je deme kata..
haish.. penting juga aku ni yer..

even aku yang otak gila gila ni, tapi aku gila gila ngan sedara mara je..
tak de la sampai lupa daratan.
My hubby?
dia biarkan aje aku melepaskan rindu ngan sanak saudara sepuas puasnya..
hehehe..see..aku sempat debik my abang.
nantikan aksi kami seterusnya.

Ada nampak aku muda tak time ni? hahaha bagi la chance aku perasan kejap..
Ini sebenarnya anak sedara pupu aku. Maksudnya anak kepada sepupu aku le
sepupu sebelah ayah aku
dulu ni dorang kat Pahang, setelah my uncle meninggal dorang berpindah ke Penang..

Muda lagi ni baru umur 18tahun.
hehehe..tetiba rasa mcm 18 tahun pun ada. sila la muntah ijo k.
dah selalu sangat berjumpaan, dah jadi rapat pula kami
even aku ni Mak cik dia, tapi tak rasa pun...mcm dah tua sangat...

hiks.. ni my kazen, adik kepada pengantin hari tu..
si hitam manis..
saja le nak bagi girlfrend dia jeles tengok gambar ni..
tunduk sikit kasi rendah..baru leh nampak mcm kapel kan..kan...
nape adik diri mcm nak nyanyi lagu Negaraku je tu?

ok..ok.. jgn kerana gambar ni kome berdua gaduh sudah le kan..
sian kome dikerjakan dek Kak Ana ni kan..kan..

yang ni aku ngan anak sitter my Mak Njang
lupa nak tanya nama apa.
Mak Njang aku sayang betul ngan dia ni.
mak lumlah bela dari kecik kan..kan..

Gambar pengantin tu aku tak snap banyak pun
deme kan hire photog..so tak yah la aku nak sibuk sibuk snap
ambik sekeping dua pun jadilah..
 
Aku ngan my Mak Njang..
ish..nape la aku rasa mcm tinggi je hari tu..
kalau bergambar kena nunduk nunduk gini.. hehehe..
Penat je tengok muka Mak Njang tu
dah nak habis Majlis baru dapat dekat ngan dia..
tak pe njang anak sulung kahwin ginilah...lepas ni dah ada pengalaman ok lah..


Sorry tak dapat nak tolong lebih lebih, hubby on call kena gerak balik Penang.
hmm..aku ginilah.. limited time.


mungkin orang tengok aku sentiasa ceria meria gini kekadang terlindung kisah duka di hati
tak pe lah kan..I'm born to be!


Note: Gambar sedara mara yang lain tak sempat snap..
banyak sangat snap photo that day sampai naik melugai..hahahaha..


*** Kekadang aku bertanya..adakah perhentian di sana
       sambil di sini terusan kita di bina dengan penuh rasa kasih dan sayang
       kita semarakkan dengan hilai tawa dan usik mengusik
       walaupun perjalan masih jauh, kita tak jemu membina terusan ini..
      


6 comments:

  1. hehe.. meriah le kumpul ramai2..

    ReplyDelete
  2. seronok dapat jumpa semua saudara ketika majlis kahwin..

    ReplyDelete
  3. huru hara x pe lg kak...jgn diam membisu seribu bahasa udah ler...penat jupe org cm tu ;-)

    ReplyDelete