Wednesday, February 26, 2014

Kantoi : Erkkkkk...

Aku rasa aku ni mcm kebanyakkan ibu ibu kat luar sana la kan
minggu ni adalah minggu yang sibuk dan memenatkan.. but berbaloi hokey....

bila minggu si papa kerja malam, aku kena prepare juadah lunch untuk si Naiim
untuk papanya sekali le kan.
aku ada alasan tersendiri kenapa tak suruh aja Naiim beli lunch kat luar
time ni la kan nak kutip pahala, tampung segala lompang lompang yang ada
dah Allah bagi chance, so grabe it lah kan.. ( im lucky)

Actually sejak minggu lepas lagi, si Naiim ada projek utk subjek DSV dia ( aku rasa le)
so, cikgu suruh la dia bawakkan bundle of straw.



Normally, aku hantarkan si Naiim kat bawah, 
ikatkan beg kat basikal, on kan lampu lip lap lap bagai
salam peluk cium sebelum dia berangkat ke sekolah..
memandangkan hubby ada kat umah monday tu, aku pun leave it to him je lah..

terus aku dapatkan Aleesya kat bilik, tepuk tepuk kejap dia
pastikan dia tak bangun. ye la kejap lagi aku nak bertukang kat dapur kan..
tetiba terlena la kejap. biasalah...hehehe..


kemudian si Naiim patah balik, ketuk pintu mintak a bundle of straw
aku lupa nak letakkan kat dalam beg la pulak
so, dia ada la tengok aku baring sebelah si Aleesya..

Then semalam, aku nak suruh dia tido awal..
so, keluarlah ayat solehah kat mulut ni kan..

"Naiim tido le awal, ibu pun dah nak tido ni, Naiim tau kan...lepas je Naiim pergi sekolah
ibu terus masuk kedapur prepare makanan untuk lunch Naiim..
kalau ibu tak buat cam tu nanti anak ibu ni lapar bila balik sekolah"

** Ibu terus masak untuk Naiim ka? bukan ibu tido dulu ka?
tadi..masa Naiim balik ambil straw Naiim tengok ibu tido ngan adik, Ibu tak masak awal pun***

Erkkk... ibu sudah kantoi.. ibu tido ek. hahahaha..
kengkonon solehah la sangat ayat nak pujuk anak pergi tido awal tu kan..
last.... hambek ko, dah pulang paku buah keras le...

layan budak tecik ni ngan youtube tetengah malam...

 Anyway... as long as dia tahu Im really concern of him..
dan semoga perngorbanan ibu ni di kenang sampai bila bila
I have no regret of doing this..
hanya ini yang ibu mampu lakukan , even I know that I owe our time of being together for more longer..




Note: Naiim dah request untuk Aleesya masuk sekolah fardu ain umur 6 tahun..
Nak jugak dia berbangga ada adik kat sekolah.. Naiim..Naiim.. ( senyum dlm hati)




*** Let your breath seep into my breath a little
       let your gentle heartbeat increase a little
       this the moment's request, come close
       you and me....

     Let me come into your eyes a little
     Let me melt into your arm a little..
 
      

7 comments:

  1. ahahha..kantoi tidur erk kak..hehe..pandai lah Naiim ni..suka sgt dgn sifat2 dia tu... betul tu kak, kalau boleh semua keperluan anak nak kita sediakan sndiri... lagi afdal & berkat kan? :)

    ReplyDelete
  2. ha uols jgn main ngan anak teruna uols sorg ni
    sejak dah bersunat ni dia punya fikiran dah jd mcm org dewasa
    jap2 lagi ibu dia yg kena hahahahahahahahahaha

    uols xpelah boleh masak2 lunch2..ofis hours tu mcm uols pya ofis hahah kbai

    ReplyDelete
  3. hahaha.... kan dh kantoiii....
    ok gak tue, g klass fardu ain awal..
    nureen sbb elly dok belajaq kat tadika dia
    so plan darjah 1 bru antar
    masih mencari lagi

    ReplyDelete
  4. Hehehe budak2 sekarang ni pandai wantie... memang kantoi kita kalau tersalah cakap :)

    ReplyDelete
  5. haaa... kan dah kantoi.... cerdik budak la ni, kita kata camni dia pusing kot lain pulak...

    ReplyDelete