Tuesday, March 4, 2014

I Like Penang International Aiport So much!!!

ecewah...mcm la pandai sangat nak buat review bagai kan..
ok.. korang  jangan la ingat yang entry ni entry review yer..
ini cuma entry pengalaman aku je... hehehehe..


Penang International Airport.

Aku rasa waaupun Airport penang ni kecik berbanding LCCT, tapi sistemnya lebih teratur dan tersusun
kaunter check in pun  senang.
then semasa korang berlegar lehar mencari kaunter, sure akan ada wakil dari mana mana penerbangan
yang akan datang menghulurkan bantuan
maksud aku dia akan guide kita utk ke kaunter yang sepatutnya..
lima bintang aku bagi utk service tu ok..

aku cakap ni sebab aku tak dapat pun service ni kat LCCT.
so, I nak juga ckp Airport Penang terbaik der...


ok.. kat LCCT ni aku rasa mcm sesak sangat..
dah macam tak cukup A/c jer... tempat duduk pun terhad..

tetiba aku rasa mcm suasana kat Pudu Sentral is better. 
Aku kira selamat kot that day sebab dah ada boarding pass yang aku check in on9 tu.
so bagi yang lain tu kena la self check in kat machine sinun kan..

then masa boarding tu aku tengok kat board takde mention pun.
last kena sendiri gi mencari le wakil dari AA untuk tahu hal sebenar..
then baru tau yang aku kena proceed masuk kat departure hall tu.
lagi la terasa yang Penang still the better... thumb up..hehehehe

aku mencari tempat duduk pun jenuh..
then yang banyak kosong adalah tempat duduk yang paras paras lantai
aku pun tak sure yang tu tempat duduk ke tempat bertenggek.. hahahaha...

kalau kat Penang Airport ada jugak, tapi cuma kat bahagian check in tu je..
kat tempat lain tu, still kerusi la kan...


 then lepas je aku antrance boarding tu, dah tak de signal dah nak bagitau which lane should I'm waiting
gate mana nak menunggu pun tak di beritahu..
tak mcm kat Penang, dah terserlah terpampang signboard.

kat LCCT ni, aku menunggu hampir masa penerbangan, still tak nampak number pesawat appear kat board 
hairan jugak kan..
last kena la hegeh hegeh gi tanya kaunter
baru dia cakap, lagi 5 minit dah nak berlepas..

caitttt... sistem haprak, kalau time tu org tengah dlm tandas ke hape ke cam ne?
lagi 5 minit pun tak bagitahu gate mana lagi. hape da....

sesungguhnya sistem kat Penang tu sangat sangat terbaik.
bukan nak angkat tempat sendiri.. tapi inilah hakikatnya



ok..lastly aku nak bagitahu ttg jarak untuk ke pesawat.
kalau kat Penang ni jgn cakap le kan, pesawat berhenti dekat dekat ngan pintu je..
lepas korang turun tangga je.. jalan sikit je terus masuk pintu keluar kan..
terbaik ko...

Tapi.. kat KLIA ni, jgn mimpilah.. kena menapak nearly 1km kot. ( estimate jerk)
tapi memang jauh la kan...
time sampai pun gitu..
time aku balik lagi la teruk... malas dah nak citer..

apa apa pun asal jejak kaki je kat Penang Airport, dah gumbira hokey...



** bagi aku ini bukanlah kerana aku naik penerbangan tambang murah ke hape, that is about
pelaksana sistem tu. mahal ke murah  ke, itu bukan soalnya..




Note: Nasi lemak tepi jalan pun kalau sedap.. orang berpusu pusu beli...ngeeeee





*** You make my heart melt, and my stomach fill with butterflies. 
       You leave me speechless and yet full of laughter... 
       You such a best person in my life..
        
       

18 comments:

  1. Assalamualaikum kak wantie. hehe betul3.. kalau sistem kat airport lancar. semua pun suka naik situ kan. hehehe bilalah sheila ada kesempatan nak ke Penang ni ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang lah penang. nanti akak jemput..

      Delete
  2. ecewahhh... Review trbaiklah. Selama ni saya xprnah naik mana2 penerbangan. So, mmng tak merasailah perbezaannya. Tapi mengikut ape yg T cerita mmng banyk betulnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dah banyak kali flight tu yg boleh nampak perbezaan tu tifa

      Delete
  3. salam sis wantie
    Maaf lambt tiba di sini.
    Terima kasih sudi sharekan gambar terbaru

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...

      err.. gambar terbaru ek..

      Delete
  4. bestnya selalu naik flight ke ni...review pun takpe..at least kawan-kawan dapat tahu mana yang lebih baik..mana nak pergi..macam mana itu & ini...boleh agak la kiranya...hehehe...TQ share info ni....

    ReplyDelete
  5. morning kak wantie!
    tetiba pulak ada perkataan sinun hahahaha btway, airport penang tu nampak fresh je kalernya.kat sini kaler airport nya greeeyyyyy memanjang...

    ReplyDelete
  6. betul tu... sistem yg baik & customer service yg OK selalu nya menjadi pilihan pengguna..tak kisah lah airport kecil kah besar....hehe..tak pernah lagi landing di Airport Penang...klu airport Alor Setar pernah juga dolu-dolu....:)

    ReplyDelete
  7. dlm airport pun ols melaram spek itam no..dh mcm 60an iols tgk glem abis
    iols xnah lagilah masuk or naik flight
    sian kan..xmampu nak naik flight huhuhu hahahaha
    iols simple je mcm dulu ms antaq mil ke umrah kat KLIA
    xdak tempat duduk iols duduk bersila lagi hahahahaha

    ReplyDelete
  8. hmm sekali dua je pergi sana tapi cam biasa orang memang tak putus2x hihi

    ReplyDelete
  9. myb sbb png masih baru kot
    tp apa bezanya baru ke lama kan
    yg pentinf system teratur
    klau ikutkan klia ptt lebih alert la kan
    sbb sana lg ramai pelancung berbanding png kan ehhehe

    ReplyDelete
  10. hehehe leh jadi duta airport penang gamaknyer ni T !

    ReplyDelete
  11. penang tk brapa luas tmpt dia..
    ak lama dh la tk naik flight beb..
    klia pon pegi sekali je dl la...

    apa2 pon kita kena alert la kan..
    sat ttiggl flight tk naya je hg..haha

    ReplyDelete
  12. Chewahh.Ini baru betul. Bergaya dan comel. Lama dah tak menyinggah di airport Penang. Ate, selalu gi drive je dik ooi.

    ReplyDelete
  13. AA tak sesuai untuk bawa orang oku sebab kena jalan jauh..

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. kena berjalan smpi ke flight tu antara sbb tambang AA lbh murah...just an opinion...;-)

    ReplyDelete