Tuesday, March 4, 2014

Mee Rebus + Ikan Bakar

Petang tu, masa kat melaka, I had request to my friend nak makan something light light gitu
tak nak le makan nasi kan..
So, kami decide nak makan mee rebus.

oklah, let we tried, adakah sesedap mee rebus yang my in law buat kan..
best le sangat kan siap mesej my hubby inform yang kami on the way nak makan mee rebus.
my friend siap ber GPS le nak ke restoren apa nama ntah
ate..dah kereta ada GPS, guna je la kan..

baik punya dok ngikut arah GPS tu, sampai le kat restoren tu..
hampeh ko.. restoren tu tutup la pulak. huhuhu
nape la .. GPS tu tak inform yg kedai tutup kan...hahahaha
berlapar la aku petang tu..

proceed balik hotel sebab dah nak magrib, malam nantilh kita keluar makan 

dalam kul 8.00 cam tu, kami pergi makan ikan bakar.
sori le kan, tak tau nama tempat.. tapi dekat ngan area nak pergi Pulau Besar Melaka tu le.

Nak makan kat gerai hujung sinun, tapi crowded sangat
so, kami pilih gerai yang tak bape ramai orang
Nama pun "Gerai Kita".. eh gerai kita, kira tak yah bayar ke?
hehehehe...

tak crowded sangat Gerai tu, ok lah boleh dapat cepat kan..
kat hujung tu ada la kedai berjualan..
nak beli FM kat sini tapi mcm tak best je..
then my friend janji, sebelum bertolak balik dia nak bawa pergi kat satu tempat utk beli FM
thanks yer..

masa menunggu ikan bakar terhidang, adik waiter tu letak satu bakul nasi lemak ni
bersama ngan cili kicap..
dalam hati aku ckp..memalam ni tak nak lah makan nasi lemak
aku ingat mcm kat Penang le kan, ada org makan nasi lemak memalam..
so, diam je lah..

tetiba adik waiter tu tanya aku nak nasi putih tak?
eh..op coz lah kan.. tak kan nak makan ikan bkar saja

then my friend ckp, org melaka makan ikan bakar dengan nasi lemak tau
ooooo... baru realize.. tengok meja yang lelain tu semua melantak nasi lemak
hahahaha... ni le kan...
bak kata pepatah jauh berjalan luas pengalaman...
ok.. dpt satu knowledge . good!!!

pas tu kan.. dorang letak pulak satu bakul otak otak ni
panas panas ko, fuh sedap sangat sangat...
lastly dapat jugak otak otak yang ori from melaka k.

sori le, aku tak snap pun gambar kami tengah makan or gambar ikan bakar yang sangat sangat leleh tu
bukannya apa... kang org ckp aku ni asyik bersnap photo je kan..
so behave tu aku  hold on kejap..

nanti balik penang kita sambung semula perangai berphotoq yang ntah hape hape tu kan..
gambar kami tengah makan pun aku tak snap...
malas lah.. hati ni kat anak anak je..
kalau snap dorang tengah makan baru best..
so, mood tu mcm ke laut je

tengok picture ni, terasa kesedapan otak otak ni...

then masa balik dari makan ikan bkar ni
my tummy dah mcm buat perangai je..
mungkin masuk angin kot... terus cherry berry ko..
sampai ke pagi .. sib baik esok tu dah ok sikit

minum air suam banyak banyak..
memang tak best kalau outstation perut buat hal.... haish...



Note: Anak anak keep on calling tak henti henti you... sian dorang kan..
huh.. kesian kat aku ke kesian kat dorang? ahakssssssss




***  I always felt that the great high privilege,
        relief and comfort of friendship was that one had to explain noting
        Thanks for comfort me..
        I'm fell better...

18 comments:

  1. Sedapnya dapat makan ikan bakar kat Melaka ni... dulu pun akak macam tu jugak wantie bila dorang bagi nasi lemak... akak minta nasi putih... tak biasa pulak makan ikan bakar dgn nasik lemak ehe :)

    ReplyDelete
  2. Marveles laa akak tgk otak2 tuh.. sedapnyaa.. :)

    ReplyDelete
  3. adoi sedapnya lah otak otak tu ..terliur lak rasa ni .

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak, wahhh otak-otak. lama tak makan... hmm macam nak cari je nanti ~~~

    ReplyDelete
  5. sedap tu T. jauhnyer sampai ke melak tu!

    ReplyDelete
  6. sakit time keluar jauh2 cm ni mmng x best.

    ReplyDelete
  7. sedapnya......
    semua sedap walaupon x der gambo ikan bako hehee

    ReplyDelete
  8. ak ritu br je mkn otak2..
    tp mcm tk leh mkn byk2..
    tk brpa lalu tekak ni ha..hehe..

    kalau berjauhan..
    mmg la sll ingt anak2 ..
    dh biasa dorang ada sekali kan..

    ReplyDelete
  9. Paling sedap tengok otak2 tu lah kan ? Kalau di belah Johor,makan nasi lemak dengan kuah sup .
    ( Sup tetel ). Memang best sesangat weh.

    ReplyDelete
  10. lama xmkn otak2 last mkn taun lepas ms pi JB ritu huhu
    dulu adalah laki iols beli otak2 kat tesco balik just panaskan je
    lama x npk tesco jual otak2 tu

    ReplyDelete
  11. dah lama tak makan otak-otak.. sedap tu..

    ReplyDelete
  12. penah sekali p melaka..itupun long2 time ago..tak bape nak ingat dah...hihihihih...

    ReplyDelete
  13. jadi seorang ibu ni memang time outstation rajin teringat kat anak2 kan..kat en abang pun kena ingat jugak..kang merajuk pulak,....ahaks./....

    ReplyDelete