Wednesday, April 30, 2014

It Happen To Me!!!!

Mungkin Pengalaman yang aku alami tak de lah seteruk pengalaman yang oran alami
walau hanya 30 minit berlaku, ianya begitu terkesan sekali...

Selaunya bila aku gi travel memane ( jauh) aku book Air Asia je
tapi ka;i ni aku nak merasa cam ne la rasa naik Malindo Air kan..kan..
harga ticket tu murah lagi dari Air Asia. 
ok good save the company budget!!
 

Aku bertolak dari Penang ke Subang dalam kul 8.25 pagi. Memang time accurate le
masa bertolak tu. dan aku dijangka sampai kat KL dalam kul 9:25 cam tu ler.

jam kul 9.:00 pagi, dah announce yang plane akan mendarat, so every body kena la pakai tali pinggang kaleder dan duduk dendiam jgn nak gedik gi tandas or berdisco kan..kan..


Kegawatan Perasaan

So, flight mula la kona baring bagai ( tipu)..hehehe...
tapi kan... masa kapal terbang tu nak turun, tetiba dia naik semula ke udara 
semkin tinggi dan tinggi mebelah awan la pulak.

erk... cam ne ni nape tak turun turun kan..
then tak lama kmudian.. kapal tobang pusing kiri ronda ronda dan berlegar legar di udara..
aku tengok kat bawah tu lombong ke laut ke tak tau lah kan..

hati ni mula la dok berbisik.. " ish..tak kn nak lending dalam laut/lombong ni ?"
memang aku ketaq giler masa tu.. ye la.. tadi kata nak lending tapi tak kebawah pun.
bila la tayar kapai tobang ni nak cecah tanah kan..

tak lama lepas tu naik semuala mencecah awan.. 
then turun lagi berlegar legar kat area kelapa sawit tu.

tetiba " ting tong..." 
deme announce yang kapai tobang ada masalah Teknikal
ya Allah..masa aku dengar announcement tu, kome tau cam ne?
kalau jantung ni leh pegang mesti dah terlepas ke bawah ler kan..

dalam otak ni dah terfikir muka mak, laki, anak anak, sahabat handai..
mula la ingat amalan yg tak cukup agi..

dendiam aku masukkan tangan ke dalam handbag dan on kan Handphone.
fedulik ar, tak leh on enset aku on jugak!!!

SMS encik suami, gitau keadaan aku katudara ni. mula tu nak ckp ampun maaf bagai
tapi dah tahulahkan kalau aku mati sure hubby akan ampunkan aku
I know my hubby very well... ( ye la tu..)

Then aku cuma cakap doakan moga tak de apa apa, sayang abang sangat sangat..
google photo


dah plan dah dalam otak, kalau betul betul terjadi menda tak baik, aku akan copy paste sms kat semua orang je..especially my mom.


tak lama lepas tu dekat dekat kul 10:00 camt tu lah..
baru kapal tobang tu lending..
terhoyong hayang ku rasa.. ingatkan nak gi rempuh building mana lak lepas ni..ngeee
Asal tayar kapal tobang tu cecah je tanah.. I'm say "Alhamdulillah"


Ya Allah.. tetiba je lelaki yg kat sebelah seat aku tu yang pada awalnya diam je
nampak cool je.. bersuara
" late is never mine, as long as we reach here is really really good"


hahaha.. terusik hati kecik aku kegelian, sebabnya sepanjang aku dok bergawat perasaan tadi
sure dia peran kan, tapi tak berani nak cool down kan aku
ate dia pun ngeletor la kot..


** mmm.. my friend was saying that may be the tyre are not engage to lending that why it happened"
tak kisah le engage ke kawin ke divorce ke, yang pasti aku memang ketaq gilerrrrrrrrrrr



Note: Tak jadi kat diri sendiri tak tau..sekarang dah tau okey!!!
nanti aku wat review ttg Malindo Air ni yer...






** There's mischief in the way you speak
     there's a grouse on my lips
     my eyes here begun to kiss your eyes
    with i'm in your arm, i have begun sway
    oh what, I'm doing...
 




16 comments:

  1. iols yg bc ni pun seram sejuk dah wei
    ape lagi perasaan uols ms tu kan
    nasib semua nya ok

    ReplyDelete
  2. bca je pun dah rasa mcm nk pitam..mcm2 kes sekarang so scary...:(

    ReplyDelete
  3. Kuang3x... ya ampun... tau tak since MH370 tu... sampai ke hari nie tak berani nak kemana2 lagi... hehehe.. sementara waktu jalan2 dekat2 jer laa... kat msia nie kan selalu kejadian bersiri.... syukur tak ada apa2 yg buruk berlaku... :D

    ReplyDelete
  4. Sya mmg tkut naik kpl terbng..gayat.huhu

    ReplyDelete
  5. mau x ketaq hoih klau nk gitu..kite lau naik flight selagi tak landing selagi tu la takot

    ReplyDelete
  6. since kes kapal MH ilang tu, memang seriau pk nak terbang2 ni, u pulak kalau dah jadi lagu ni, mau tak seriau.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah Wantie selamat mendarat... akak pun masa pergi Medan tu pun selawat banyak2 wantie... memang takut sangat kan jadi apa-apa tu ::

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah segalanya swlamat

    ReplyDelete
  9. Kalau akak pun ketaq gak dah laa sorang2kan..Alhamdullillah tak jadi apa2..

    ReplyDelete
  10. perghh..gila tak berdebar.. mula la nak pikir macam2..
    mujur semuanya selamat..:)

    ReplyDelete
  11. Aduiii! klu sy pun kak mesti ketaq.... serammm lah klu ada announce mcm tu....syukur takde apa2 gak kan....

    ReplyDelete
  12. uiiissshhhh... mesti berdebo ... menggeleto masa tu..... Alhamdulillah..takde apa2 buruk yang jadi...

    ReplyDelete
  13. pengalaman berharga tu T, walau KA yg baca pulak rasa seram sejuk !

    ReplyDelete