Friday, April 4, 2014

Lenkali Tanya ler....

gigih gigih aku nak wat entry nak clear segala story yang tersemat kat memory card ni
ye la, esok dah nak start story baru... hehehehe..

My hubby saja le balik ikut jalan biasa, sebab boleh jeling jeling umah sendiri jugak kan..
windu tau, dah lama beli umah tu, tapi satu malam pun belum agi tido kat sana..
simpan le wat tukun, hehehehe...

Actually, hubby teringin nak makan Bihun sup kat Simpang Empat kangkong
sibling dier la dok citer yang bihun sup kat situ sedap sehingga menjilat siku gitu ..
so, masa dia pergi tu aku tengok memusing jugak cari gerai..
last masuk kat satu parking lot..
aku tak tau pun yg dia tengah mencari bihun sup super power la konon..

 Naiim bab mengoder makanan memang dia teror..
saja kami suh dia belajar order mengoder ni, pas ni tak de la ralat sangat
dah jadi abang kena la pandai ni semua kan..

pertama kali aku makan eskacang di hidang di dalam pinggan.
seyes.. deme letak eskacang ni dalam pinggan. hahahaha..

nasib le kan encik hubby, nak mkan Bihun Sup gerai dah tutup..
ha.. cenggini le Mee Goreng kat Kedah.. sedap mantop meletop!!!
tak payah tanya ai nak makan ape kan.. kompom nak makan mee goreng..

 di samping tu order jugak laksa.. 
nak makan pure laksa kedah hasil air tangan orang kedah .. haruslah kan..
kami order dua menu ni je..
makan sorang sikit, sebab bukan time perut lapar pun..
cuma nak lepas gian.. ahaks..

tengah ngomel la si Naiim sebab papa dulukan adik..
actually saja je tu, nyakat Aleesya.. kalau tak wat gitu
Aleesya tak de la pulun nak makan sangat
bila berebut... cepat cepat je dorang makan..
provok sket baru best!!!
Apa apa pun mesti Aleesya nak dulu...
bersila atas meja pun bersila la dik... asalkan ko makan
abang kena tunggu dengan penuh kesabaran k

ha.. tengok, berselera tak anak dara aku makan?
suruh makan tangan kanan, saja la wat alasan abang ada kat sebelah kanan susah nak makan
eleh... dah ko sedap berkidal.. alasan je lebih...

masa Aleesya nak makan laksa ni, hubby dah bagitau
nanti terpercik kuah masuk mata
tak sempat nak wat ape ape memang terpercik la kan..

oklah.. sikit je tu, tak nangis pun kan..
ibu suapkan yer...

hehehe..ibu sibuk nak bersnap bagai gini lah kekdahnya kan..
tapi kalau tak snap tak de la moment ni.
ada la pro and cont tu.. ( Ayat Cover Line)


ok..ok.. ni aku nak bagitau kaitan entry tajuk ni. 
masa balik umah tu jumpa BIL, baru dia ckp Bihun sup sedap tu kat belakang Balai Polis Simpang Empat
bukan kat tempat yang kami pergi tu.
ha... lenkali Tanya Ler.... jgn main redah je wahai encik suami....
ada pahemmmmm...?????


Note: simpan tenaga nak golek golek ke sinunnnnnnnnnnnnnn malam ni. ngeeee





*** Today what has happened, my heart is not in control
       because of this, I'm thinking of breaking all traditions
      for all of life, come give me companionship
     I will become yours, in my hand and give me your hand.

15 comments:

  1. cisss..cisss...dan cissss.... awok baca entri ni pukoi 12.34 pm....... tengok gambo perut terus berkeroncong.... sabo je le.........

    ReplyDelete
  2. ais kacang letak dlm pinggan , 1st time kty nengok ni.
    maybe mangkuk abis kot.

    sedapnya lah laksa..nak skit..

    ReplyDelete
  3. Hehehe sabo je lah...
    amboi aleesya syoknya dia smpai dok atas meja makan mnm ABC yer..

    ReplyDelete
  4. Kuah laksa tu memang nampak pekat la. Sedap sesangat nampak gayanya.

    ReplyDelete
  5. hamboi memang anak dara makan bersunggoh, eh suka kan kalau anak2 berselera makan, kita pun makin berselera jugak.

    ReplyDelete
  6. ui T nampak sgt menyelerakanlah... es kacang dalam pinggan pergh ! byk tu

    ReplyDelete
  7. ha..tu la..pelik jugak .bihun sup paling sedap kat situ seingat saya tak de jual laksa dengan mee goreng bagai.;;;heheh..kedainya ada tulis Brahim tu..memang sedap.tiap kali balik pendang mesti makan situ..situ la kampung suami saya.kat kg tokai.

    ReplyDelete
  8. Perghh.. makannn jer cik kak nie... tapi badan kurus jugak... iskh I jeless tau...!

    ReplyDelete
  9. aduhhh... terliurrr tgk laksa tu kak.....huhuh

    ReplyDelete
  10. bihun sup di situ mmg super sedapp akk..sy dgn hubby kalau lalu jln tu pun mst nak singgah..mmg dekat belakang balai polis simpang empat..tp dr jln besar dh nmpk gerai tu..

    ReplyDelete
  11. Tgk laksa tuh nampak sedapnyaa..
    Amboi Aleesya siap dok atas meja lagik ekk.. heheh..

    ReplyDelete
  12. sedap la plak ak tgk mee grg n laksa tu beb.
    haihh..berkeroncong perut nie..haha

    ReplyDelete
  13. sedapnya.. buat meleleh air liur tengok gambar makanan tu kak.. hehe..

    ReplyDelete