Tuesday, April 8, 2014

MH370 : Apa Kata Mereka?

Hari ini genap sebulan kehilangan MH370. 
kotak hitam? adakah ianya akan di jumpai hari ini?
semuanya menjadi tanda tanya...

Dari Penang ke Kuala Lumpur

Ini apa yang kami ketemui dalam perjalanan ke Kuala Lumpur.

 Masa kami bertolak ke Kuala Lumpur that day, hubby singgah kejap kat R&R Sungai Perak
nak mnegeteh katanya,

Di kesempatan yang ada, my abang nak titipkan  tanda support kat canvas ni
apa la yang my abang tulis tu kan..

Aleesya  pun nak bergambar gak kat canvas ni
even si Abi tengah kusyuk, dia tak kisah.. nak jugak bergambar ek..

tetiba aku terfocus kat satu ayat ni..
"Cepatlah Balik Saya Nak Naik Pulak!!", drp= Nur


Dari Kuala Lumpur Ke Penang

Yang ni pulak aku tak pasti kat Petrol Station mana ntah
hubby berhenti kejap sebab nak basuh botol susu Aleesya..

Masa aku masuk nak beli air kotak tu, aku ternampak banner canvas ni
jeling jeling jugak la kat banner tu kan..

hmm.. rata rata tempat yang kami pergi kebanyakkannya ada yang letak cnvas ni
untuk menunjukkan support kan..
good..
 

ingatkan tak nak snap le kali ni..
tapi ayat kat banner ni buat aku terpanggil untuk focuskan ayat ni pulak

"Hangpa ada kat mana ha... balikla" 
tak sure dari sape la..  then ada ternampak tulisan merah tu mcm Ct-Fatimah kan..
nak perasan le kejap kengkonon aku yang tulis.

Bila aku sampai Penang belek semual, hok aloh  CT.FATIHAH da....
kikikikikik...

Aku nak tulis tapi tak de maker pen la pulak.


Note: Ku masih mengharap kepulangan MH370 dan segala isinya dengan selamat..






*** My love...
      without you many night
     I thought of thing about you
    restlessness day torment me
   how do i live, the nights do not pass
  tell me where I'm going....

17 comments:

  1. kalo hidup lagi.... moga ditemukan dengan selamat... kalo tidak... moga deme ditempatkan dikalangan orang beriman... Amin...

    ReplyDelete
  2. Masih mengharap walaupun dah 1 bulan misteri MH370... beribu2 doa dikirim ..moga ianya akan terungkai...:(

    ReplyDelete
  3. Moga doa yang dipanjatkan itu akan didengari oleh Allah dan mengharapkan mereka kembali dengan selamat. Insyallah..

    ReplyDelete
  4. tu la dok mengharap jgak kot ada harapan mereka semua tu selamat

    ReplyDelete
  5. rasa macam baru semalam, tapi dah sebulan ha. Harap dapat pentunjuk untuk merungkai segala persoalan.

    ReplyDelete
  6. Menjawap pertanyaan u harga coklat, tadi I beli setiap kotak berharga 1.99€uro sahaja, so kalau convert darab tambah campur tolak dalam kurang lebih rm8 sahaja. Ala...kotak kecik jer pun.

    ReplyDelete
  7. Masih terlau banyak yang isteri. Tak terungkai samapai sekarang...Doa kan yang terbaik untuk mereka!!!

    ReplyDelete
  8. teruskan berdoa semoga pencarian berjalan lancar..

    ReplyDelete
  9. penantian yg ditunggu seluruh dunia kan
    hnya pada Allah kita berserah..
    semoga dipertemukan jwpn yg tk pasi...ameen

    ak ritu masa gi Ipoh..
    km tk siggh RNR Sg Perak..
    tu psl tk jumpa banner/canvas gini..

    ReplyDelete
  10. hr2 duk ikut jugak perkembangan ni.. .
    kita tak kena...lama2 rasa cemuh jugak, tp nk tahu jugak..
    doa je lah

    ReplyDelete
  11. masih mengharapkan keajaiban akan berlaku.

    ReplyDelete
  12. tu le moga mereka selamat .. :(

    ReplyDelete
  13. terus kan berharap & doa2 kita yer T

    ReplyDelete
  14. Harap2 denyutan kotak hitam berterusan dalam 8 -15 hari lagi dalam jankaan...dan semoga cuaca juga baik walaupun musim sejuk semakin menaik sekitar lautan hindi dan perth...
    Semoga dipermudahkan SAR seteruanya...

    ReplyDelete
  15. walaupun mcm2 mesej yg ditulis tapi semua dgn tujuan dan hasrat yg sama..
    semoga ada keajaiban

    ReplyDelete