Wednesday, May 14, 2014

Sejuk Perut I Tau...

Cerita ni nak kata lama tak de la lama sangat
cuma citer hujung bulan lepas je..

Naiim bagitau yang dia ada masuk pertandingan laungan Azan.
Then  kami ingat pertandingan tu anjuran sekolah le kan.

Rasa pelik la pulak, sebab bila kami tanya pertandingan ni anjuran sekolah Rendah ke Sekolah fardu Ain
Naiim akan jawab " kawan Naiim si polan tu si polan ni pun masuk jugak"

Nape la budak ni kan,. jawab je la Sekolah pagi ke petang..
Last, baru dapat tau yang Pertandingan ni Anjuran Masjid Daerah.
maknanya tak de kaitan dengan pihak sekolaj la...


Dia di jemput untuk menyertai pertandingan ni sebab sape ntah , Tok Siak kot yang ajak
Patutlah time tanya jawab yg bukan bukan..

Dia takut kami marah le kot, Ye la, kalau tak berkaitan dengan sekolah mesti kami tak bagi kan.
Tapi...kalau dah anjuran Masjid tak kan ibu ngan papa nak marah kan.


Aku tak dapat pergi tengok sebab Aleesya demam
Si Papa pulak kerja.

Jam kul 12:00 tengahari gitulah, tetiba aku nampak si Naiim balik
carry Hamper besar dari tuan.

Pergh.. tak sangka kan.. rasa terkilan pulak tak pergi tengok dia Melaungkan Azan tu kan..



Note: Naiim ni suka buat hatiku berbunga bunga le..TAHNIAH!!!!!





*** Shadows close the eyelids
       close it anyone comes
       try to control your crazy heart
       heart continues to beat..

      but remember, whatever here this minute
      this story, tomorrow may never come...




21 comments:

  1. Tahniah naiim...acik yati doakan naiim jadi ank yg soleh ye...

    ReplyDelete
  2. Tahniah untuk ibunya... :) dah tentu hati berbunga2 kan...

    ReplyDelete
  3. tahniah@..
    bangga ngan kejayaan anak2 kan

    ReplyDelete
  4. tahniah yer abg naim.. Untie KA tumpang gumbira !

    ReplyDelete
  5. tahniah buat naiim..semoga menjadi anak yang soleh

    ReplyDelete
  6. Alhamdullillah.. thumbs up to Naimm.. bagus.. nanti leh laa azan kat surau atau masjid..kan..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...tahniah ...

    ReplyDelete
  8. aunty pun rs tempiasnya jugak sejuk perut aunty ok
    alhamdulilah anak yg baik dan soleh..smoga terbaik dunia akhirat

    ReplyDelete
  9. header comel...boleh ke nak komen pasal header?

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah. dah tunjuk minat dr kecik kearah dakwah islamiah. alhamdulillah. moga menjadi anak yg soleh ..

    salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. follow sini. kalau sudi follow sy balik k.

    tq

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah,, tahniah naiim

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...
    tahniah Naim..
    sejuk perut ibu kamu..

    ReplyDelete
  14. wahhh..sukaanya Naiim.. memang sejuk perut tau... Tahniah abg Naiim... :)

    ReplyDelete
  15. Boleh di latih lagi ni..muda2 dah ada minat,bagus nya..

    ReplyDelete