Thursday, June 12, 2014

Memory Semalam

Dah hampir dua bulan photo ni ku simpan...
tempat ni banyak meninggalkan kenangan buat ku...
 
 Kat sinilah tempat ku selalu lepak bila masih lagi ada sisa masa lunch time aku
 
mmmm... sebenarnya ni le pemandangan yang selalu ku lihat sewaktu bekerja kat tempat lama
bila habis ja solat zohor, aku akan meronda ronda kat sini
melihat keindahan alam...
 
 lautan yang terbentang luas...
kat sini jugaklah port aku selalu berjumpa ngan my anak sedara bila habis waktu bekerja..
 
 
 Dari sini ku dapat lihat jambatan pulau pinang yang tersergam indah..
Tapi itu semua dah menjadi kenangan..
 
sekarang aku kat tempat kerja baru..
dengan rule yang baru..
dengan suasana yang baru..
 
Allah dah tempatkan perjalan hidupku begini, ku redha...
kekadang ku sedar.. banyak sangat ku mengeluh.. tapi keluhan itu mungkin hanya sementara..
ku pasti ada keajaiban di sebalik ketentuan Allah
 
 
 jauh jugaklah jarak dari rumah ku ke sini. 30 minit perjalanan...
gambar ni aku snap di hari terakhir ku bekerja di syarikat lama..
 
kalau pepetang boleh saja kulihat orang ramai yang sedang berjoging di sini..
 
mmm... lokasi tempat ni adalah di persisiran pantai berdekatan dengan
jelutung expressway atau dikenali sekarang dengan "Lebuh Raya Tun Dr. Lim Chong Eu"
 
 
 
 
kat hujung perumahan di sini ku lihat ada MC D drive through yang baru di bina
ntah sekarang dah mula beroperasi kot.
 
belum sempat lagi ku terjah ke sana...
 
 
*** picture snap by S4 Zoom***
 
 
Note: memory tak kan pernah padam dalam ingatan...
memory itu akan kekal sebagai sebahagian cebisan perjalan hidup yang akan diingati buat selama lamanya...
 
 
 
 
*** My heart desire you..
      But I cant get you...
      My heart is searching for you..
      But I cant get you...
 
     I'am dusk you are dawn
     thought togetether..we are separated 
 


9 comments:

  1. lama x jalan peneng..lama sangt dah

    ReplyDelete
  2. Salam sis...
    terima kasih atak perkongsian memori yang indah ini....

    Oh ya sis...jutaan maaf dari TiranaAduka ats kelewatan membalas kunjungn sis..

    ReplyDelete
  3. Cantik view kawasan ni kak..pasti nya menjadi memori dalam ingatan... tempat baru juga akan meninggalkan memori buat akak suatu hari nti...

    ReplyDelete
  4. kak jangan nangissss...

    nnt ada ms boleh terjah ke sini dgn ank2 ;-)

    ReplyDelete
  5. ak ada gk penah lepak sini...
    la ni MCD tu tk buka lg

    tk per beb...berhijrah perlu juga dlm hidup kan..
    semua tu ada hikmahnya...
    ak pon nk berhijrah juga..tp tk kesampaian lg beb

    # bila nk date weh? rindu hg..

    ReplyDelete