Monday, June 9, 2014

Gerai Pak Lang Kampung Melayu.

Dah lama gambar kenangan ni tersemat kat my phone
Nak delete tapi tak delete delete lagi pun.
Rasanya bulan March/April. 2014 hari tu kot...
 
 
Ini Scene kami anak beranak dan kaum kerabat makan kat Restoren Pak Lang di
Kampung Melayu KL
anak sedara aku yang ngajak kami makan kat sini sebab aku suka makan ulam ulaman
jadi ni lah tempat yang sesuai katanya..
 
 Naiim ngan Aleesya nak makan kerang bakar.
Aku ngan my abang nak makan bubur nasi berlauk.
 
 Ulam ulaman ni saja kami ambik banyak.Aku ngan my abang memang suka makan ulam ulaman
Tambah pulak makan ngan sambal tempoyak kan..
suka suka suka
 
 hehehe...sorang je yg makan nasi tapi ulam tu sepinggan ..
hahahaha
 sehati sejiwa...
ngeeee....
 
 Anak sedara aku yang baju merah tu.
dah besar panjang dia...
cucu sulung my mom..
 
 Tak bape suka sangat ngan bubur/moi kat sini
sebab kebiasaanya kalau kat Penang ni, Moi /bubur nasi mesti kuah moi tu adalah kuah sup
tapi kat sini moi tu rasa tawar jer..
 
My abang pun cakap menda yang sama..
 
Sotong kering aku suh buat sambal..
 
 telur masin tu ntah kenapa la dorang letak potongan cili kat atas tu
mmm... style dorang kot kan..
 
 ikan bilis di goring ranggup ...
 
 hehehe.... sape lagi yang makan cenggitu kalau bukan tuan punya Tanah kan..
Ni bukannya apa.. my abang la suh buat gini
 
mana tau dia nak snap photo...
kengkonon nak bagi my adik terliur la kan...
sempat lagi tu nak ngusik orang..
 
ok...part ni aku tak puas hati.. sebabnya ikan apa ntah..ala ikan yang tak de rasa apa apa tu
yang nipis nipis... sepsis ikan kering la jugak
selalunya di goreng garing dan di siram sambal sikit sikit je kat atasnya..
 
Tapi dorang buat sambah berkuah gini..
potong stim eden tau..
 
 
ooo lupa nak bagitau... kat sini kalau nak makan moi/bubur nasi..
korang kena pilih lauk pauk untuk dorang masak.
bukannya lauk pauk yang tersedia yer..
 
Tengah aku snap piture ni tetiba... waaaaaaaaaaaaa....
kedengaran suara merdu si Naiim...
 
hujan renyai renyai , jadi kaki lima tu licin...
gedebushhhhhhhhhh naiim jatuh.. sian anak ibu..
 
tu ha si papa tengah angkat si Naiim.. ekekekekek... sib baik tak terseliuh ke hape kan..
 
 
Note: mood berblog tengah tenggelam timbul je ni...
 
 
 
 
*** you're love, my endearment
       your companionship is a worship
       you're  my endearment...
 
       when the hearts there have meet
       then why ate there these distance like that...
 
 
       


5 comments:

  1. maknanya moi kosong je la tu ye?dia lupa bagi sup kot??heheh..atau pun sup kena order lain..:p

    ReplyDelete
  2. sedappp nyerr... tuan tanah post sopan gitew.. haha..

    ReplyDelete
  3. Salam kak.. tu lah perasan juga akak skrg jarang update...hihik rinduu..
    wahh! banyak nya makanan.. sy geng dgn naiim lah nak kerang bakar.. paling peberet tu.. ulam2 pun suka... :)

    ReplyDelete
  4. Makk aiii banyak nyer ulam ulaman itu... huhuhu kalau idah pangil aper tau... Rumput Rampai... hahahaha... sebab idah tak makan sayur2 gitu... :D

    ReplyDelete