Tuesday, December 23, 2014

Mutton Grill

Balik Dari Simpang Pulai tu ingat nak terus gerak balik Penang
Tapi my hubby rasa too tired nak drive..
 
Aku? biasalah, hubby sayang sangat kot mang tak kasi drive.
dia je nak drive kalau ke mana mana..
 
Hubby cakap nak bermalam kat umah kakaknya di Ipoh
Then, kami singgah kat Giant kejap nak beli bahan bahan untuk buat mutton grill
 
Ingat nak masak malam tu tapi tak jadi sebab kakaknya dah prepare dinner
so, buat esoknya je lah
 
Esoknya aku gegas gegas ke dapur nak siapkan mutton grill ni
my SIL pun ada tolong tolong jugak le
bukannya aku buat sengsorang yer
 
ingat nak buat kuah black pepper plain je
tapi SIL ckp lagi sedap kalau letak cendawan butang..
 
ok, sosnya dah pun siap
 
 
Bila dah mutton siap di grill aku tuangkan aje di atasnya
sebab nak makan pun ramai, senang sikit kalau buat mcm ni 


 sementara tu aku rebus sayur bersama dengan sedikit majerin
then bila angkat je terus masukkan dalam air sejuk ( ais)
sebab tak nak kasi sayur terus layu
dan kalau buat cara ni, sayur akan menjadi lagi rangup.
 
 
erk... beli juga sosej..
ye la kanak kanak ribena kan ke suka sosej..
 
 
hurm... kenyang kami hari tu dengan mutton grille ni.
 
 
Note: kalau makan ramai ramai memang tak cukup sepotong mutton kan..


6 comments: