Tuesday, August 28, 2012

Rumah Terbuka la Pulak

kalau sebelum ni aku dok sengkang mata nak siapkan tempahan coklat utk hari raya
tapi kali ni tuk aktiviti
"Rumah Terbuka la Pulak"

tengok coklat tu mcm cukup je
aisyeh.. tak ckup la pulak

 sebahagian coklat semalam yg berjaya aku buat

Makanya terpaksalah aku pergi mencari stock bahan mentah. ngeee

ada yang nak perisa strawberry, Orange & bluberry
Badam hari tu masih banyak lagi
so tak yah beli
 
ha.. ambik ko berkilo kilo kena beli
Rasanya dalam seminggu dua ni
acara malam aku ialah bercinta ngan coklat ni lah.
hehehe...

dok pikiaq gak ni, nak wat tuk kazen kawin ke idak ni
zip mulut ni, tak berani nak janji ngan dia
buatnya tak sempat nak siap, 
boleh kena penampor ni.hahahaha


acara wajib yg aku akan buat
simpan bil pembelian bahan mentah

ya la kan, baru leh tau untung & rugi
then kalau nak discount kan tuk customer pun kena agak agak ngan modal 
tul tak?

Alhamdulillah... rezeki kurniaan Allah.

Note:- Bebudak office ni pun tak merasa lagiu kuih raya & coklat aku. sabar ye..
on the way..

7 comments:

  1. saya pun nak merasa jugak..hehehe

    ReplyDelete
  2. hebat nyer kak ..pandai buat coklat comel..

    ReplyDelete
  3. wah...pandainyer wat coklat... boleh mintak jd sifu tak?? ske la masak memasak ni..

    ReplyDelete
  4. aku pon nk rasa kuih ry hg....bila bleh tu? hikss

    ReplyDelete
  5. masyukkk....sedap ler tu cekelet dia tu..hehe..

    ReplyDelete