Wednesday, October 24, 2012

Nak Curi Jugak

Kisah kelmarin.

Keta My bos tengah Service
then aku suruh le pakai keta aku ( kebetulan aku bawa keta)
atau   keta company kan ada
tak mau dengar.. Nak jugak guna Motor..
senang nak parking la katakan...

 

Bila Bos keluar , ( Dia ke Market petang) selalunya le
Dia Call aku tanya nak pesan apa apa ke?
Aku ckp tak nak lah sebab tak mau simpan stock sebab nak balik Raya
ok.. 


  

Pas tu dia ckp dia ke Farmasi Dr. Lim kejap
Kat Dato' Keramat Road
Sebab Dr.Lim nak jumpa dia
Balik lambat sikit..
ok je la aku ni...


dah pukul 5.00 ptg baru bos balik
Muka sedih pulak tu.. 
Aku pun keypo le nak tau. hehehe

 
Bos aku regret sebab tak dengar cakap aku
Dia beli la Ikan Bawal, pas tu pergi Jumpa Dr. Lim
tinggal ikan dalam Raga
dah ada kutu mana pi sambar/curi
hai... ikan pun korang kebas
memang dasar pencuri

Encik Bos.. Makan Ikan Sardin dalam Tin udah le. kikikik..


Note: Selalu jugak pergi pasar tinggal ikan dalam raga motor

15 comments:

  1. lor..ikan nawal pun nak sampar..urm...kucing kot curik..hihi

    ReplyDelete
  2. MGH- kalau kucing mesti dia makan dekat dekat situ je.

    Semua sekali ngan sayur pun hilang. hahaha...

    ReplyDelete
  3. selalu kalau nak guna motor nie utk langkah berhati2 guna tong yg org selalu letak kat belakang tu je..=)

    ReplyDelete
  4. Laa sianyaa.. ikan pun org nak curi.. issh tak patut betul laa..

    ReplyDelete
  5. Kt Kmtg ni pun mmg ada kes cenggini. Kalo yg curik tu orang melayu...tak tau laa nk kata apa, kan..
    Kalo bangsa lain agama lain tu tak mengapalah jgk sbb dorang ni tak tau makna sebenar BERDOSA tu, mm...



    ReplyDelete
  6. laaa...ingt brg beharga aje jadi tumpuan...ikan ngn sayur pun leh kena kebas ek?

    ReplyDelete
  7. mak aih..ikan pun nak curi?? adeh...

    ReplyDelete
  8. Hi Wantie, I enjoyed reading your this posting. Love your lively humour.
    Wishing you and all at home, selmat hari raya haji. Keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. dulu ita pun pernah kena..
    beli sayur je...singgah kat maidin jap..masa balik tengok barang semua kena kebas..
    jahanam betol lah ...

    ReplyDelete
  10. Ish2..camni punya worang pun ada ka? Brg mentah pun leh curi.

    ReplyDelete
  11. Sha hilang sanitary pad sekali tu kak. Org dah beli, tinggal atas kaunter. Pergi balik dia kata, "Eh mana ada awak beli tu?"

    Padahal dia yg key in. Mmg curiga pandang awek kaunter lepas tu.

    ReplyDelete
  12. biasa la...org nmpk mende free...mau dia smbr..ahha

    ReplyDelete