Wednesday, October 24, 2012

That is Not My Fault!

hari ni pepagi lagi aku received call yang boleh bikin Gua Panasa!!!! berapi rapi ni
kalau kena kat korang , korang pun boleh terjadi meletusnya gunung berapi Pinatubo.

aku terima panggilan dari satu syarikat Insurance
nak check satu case tahun 2006 yang masih lagi berstatus "Unpaid Bill"
Case tu aku yg handle, aku yang counter bebudak bawah aku buat kerja
as admin cum legal adviser aku memang particular tentang reminder. ok
sejak 2006 kami dok la hantar reminder tapi still tak de feedback.
out of suddent aku tengok system dorang dah closed!!
then aku buat surat lagi tanya why dorang closed  case without notice!
pas tu dorang ckp ok, buat surat suh dorang re-open
mana boleh bagi chance kalau amount tu cecah 20k-30K


tetiba je pagi tadi dia call ckp suruh aku buat satu surat
dalam surat tu mesti cakap yang case ni delay for payment 
sebab staff aku overlook
then the delay semua tu mestilah dari pada pihak kami
dan kami mesti say SORRY for the delayed!!!

 

WHAT!!!!!!!!....
what are the stupid reason!
tak kan aku nak buat kerja bodo. 
korang nak save korang punya side
suruh aku tanggung semua.
Aku le yang nak tannggung semua tu. Aku le yg nak kena jawab kat Auditor tau

  

 Staff aku mesti ckp aku yg bagi semua instuction tu. tul tak
Please.... aku tak kan ikut arahan kamu
tak kan aku nak tabur pasir dalam pinggan aku sendiri
nak telan pun tak boleh tau.
Tunggu surat cinta aku yang berbunga bunga ok.


Note:Ok. Bos, this matter let me  handle
Udang BESAR utuk Raya tu thanks yer..
 

15 comments:

  1. sabar kakakku..uish, hari nieh hari bad mood sedunia ke ape kak?tapi betul tu. kalau dah buat kenalah tanggung. takpe kak...akak ada semua salinan email dulu kan?

    jadikan bukti kak! itu yg slalu sha buat:)

    ReplyDelete
  2. as salam

    sabo je la kan..salam aidil adha yea

    ReplyDelete
  3. huhukkk sama .. jue pun dapat surat cinta.

    sedih myheart terus...

    ReplyDelete
  4. sabar2 banyak2 ti, KA will always support u!

    ReplyDelete
  5. yup wantie... the truth must reveal.. ingat senang2 nak jadikan kita kambing itam... siap ko nanti..

    ReplyDelete
  6. alamak! tp wantie mmg berani la..kalau sy mesti dah terkedu..hik3..

    p/s: tq wantie..hrp2 begitu lah..moga murah rezki utk awak sekeluarga juga..amiiin.. :)

    ReplyDelete
  7. fuh!!!..panas!..panas..!
    sabo der..lex der..
    mau meletop opis tu kang..
    hehehe....

    ReplyDelete
  8. sabar2...mende leh settle tu..hehe..

    ReplyDelete