Friday, November 16, 2012

Celebrate 35 @ Syaz Buffet Steamboat & Grill

Kekadang apa yang kita rancang tak selalunya menjadi
inilah ketentuan Ilahi.

Aku dah plan nak banjer hubby makan kat Sayz Buffet Steamboat & Grill
Dah plan bagai. Tapi...
Pada 11/11/2012 tu tepat tarikh b'day hubby
kami suami isteri demam. Pas tu keluarga hubby ada hal sikit
dia kena balik kampung
jadi segala plan dah cancell

So, semalam, setelah segalanya ok
kami terjah ( entry banyak gambar k)
 makanan semua kita feel free untuk pilih.

 Dorang ada 2 sup. sup ayam dan tom yam
kami pilih sup ayam, sebab anak anak senang nak makan
tak de la pedas.
 aku prefer sayur, hubby prefer seafood
Amirul pulak prefer makan segala jenis bebola

 ups... dalam mangkuk tu pun ada jugak
 Ni trip yang ke tiga.. Amirul pulak yang pilih
banyakkan pilihannya..
 Amirul dok pulun pilih sotong kembung...
terbongkok bongkok anakku
Ni pulak untuk di grill
 susun atur menu pun kemas.
ala ala hotel gitu
Ni pulak bahagian sos dan desert.
 ok.. meh main masak masak
Happy je tengok 2 beranak ni ..
 masak makan pas tu masak pastu makan.

 see... masak lagi.. habis ambik lagi masak lagi
time ni hubby yang makan. kami dah surrender 
dia nak grill je sebelum makan desert.
 ha.. berpeluh peluh muka aku makan..

 Ni la budak kecik yang buat reyuh
sat nak duduk sat nak bangun
 main ba ba cak ngan bang kejap.

 sedia la air apapun.. plain water jugak pilihan hatinya

Ada buah dan eskrem...
kami pilih eskrem je...
sempat jugak buat ais kacang sendiri..( sori tak de photo).


Aku tak de pun claim utk discount yg dorang bagi memandangkan tarikh tu dah lari 4 hari.
segan lak nak tanya semalam. 
By the way kami kami makan semalam pun ok je harganya..
RM 56.70 only

Sesapa nak terjah bolehlah klick SINI.


Note: Puas hati bila my partner happy...

 

13 comments:

  1. wahhh nampak sedap dan menarikss :)

    ReplyDelete
  2. Sha lagi suka steamboat macam nieh sbb lagi banyak pilihan dan ikut kepala kan kak?

    Kalo steamboat yg macam Johny's tu terlalu beradap sangat. Lepas tu, tak boleh buat macam man vs. food. hehe..

    Dan...harga tax je dah mahal. Rugi :)

    ReplyDelete
  3. wah meriah makan..
    take care yer

    ReplyDelete
  4. sedapnya!!! dah lama x makan steamboat. hehehe

    ReplyDelete
  5. kalau mkn kt tpt cenggini sure nureen ckp celop2...ekekeke...:-)

    dier nyer concept lebih kurang cm seoul garden..:-)

    ReplyDelete
  6. kalo tak diskaun besday tu rega 1 kepala bape? cam best je tgk banyak tul pilihan

    ReplyDelete
  7. cuaca yang tak menentu sekarang boleh meyebabkan kita mudah diserang penyakit...jaga pemakanan supaya kesihatan kita terjaga.

    ReplyDelete
  8. Nak tnya nie.. kebanyakkan makanan smuanya seafood ka? contoh macam ayam atau daging ada x???

    ReplyDelete
  9. Nak tnya nie.. kebanyakkan makanan dia berasaskan seafood ka?? contoh macam ayam atau daging ada tak???

    ReplyDelete
  10. Datuk F,
    kat sini ada semuanya seafood, ayam, daging dan sayur sayuran.

    daging dan ayam tu telah di perap siap untuk customer grille.

    memang sedap..

    ReplyDelete