Tuesday, November 20, 2012

Ikut Sunah

sssyyy... harini mintak bos balik awal
sebab ada orang order coklat. nak urgant!!

mcm mana pun aku tinggalkan entry ni tuk korang tatap.

Pernah tak korang buat?
kalau aku.. selalu tau, demi membina  dan mengukuhkan kasih sayang

Bila cuti atau ada kesempatan, aku akan makan setalam dengan anak anak
Best tau. Bila main jemput jemput 
pas tu cubit lauk sikit sikit ngan anak.


Memang ini Amalan Rasulallah..
Rasanya tak salah kalau aku praktikkan dalam keluargaku

ulps... tangan sape lak tu yang join sekali..
hai kedua dua tangan lak tu
amboi... tangan kanan je tau diizinkan..


Ni le Aleesya.. tengok Ibu ngan abang sedang rancak makan
dia pun nak ambik part jugak..


Nanti bila dah besar sikit baru join
ibu beli talam besar sikit ok...



Note: Tak pernah kongsi talam makan dengan suami
kongsi air secawan adelah...

19 comments:

  1. Saya pernah kongsi makan semangkuk dengan husband…hehee

    ReplyDelete
  2. selalu gak kongsi2 makan ngn anak..kalo mkn kat luar..selalu kongsi ngn hubby

    ReplyDelete
  3. masa sekolah dok asrama dulu, pernah buat makan macam ni..

    ReplyDelete
  4. seronok kan skali skala mkn mc nih...mengeratkan silaturrahim dgn anak2

    ReplyDelete
  5. Bestnya Wantie...dah lama xmkn mcm gtu..Blh ikut lah kan mkn ngan ank2 mcmni mst best..Igt dulu2 jerk masa skolah bila ada Maulud Nabi..Amalan Rasulullah mestilah ikutkan.

    ReplyDelete
  6. dulu kecik2 selalu le makan camgini ngan mak & ayah.. tapi saya x penah praktik kan tapi betul le mmg erat kasih sayang anak beranak.. kena gak wat ni..

    ReplyDelete
  7. bagusnya...

    ok, nnt qays dah pandai mkn sendiri, nak wat camni jugak

    ReplyDelete
  8. dulu masa arwah atuk ade selalu mkn mcm nie..

    ReplyDelete
  9. mase kenduri dulu2 mase kecik penah la mkn camni

    ReplyDelete
  10. bagus jugak amalan ni kan...yati tak penah buat lagi...
    nak try jugak la...

    ReplyDelete
  11. hahaha.. kenapa dengan suami tak pernah kongsi talam??? musyhkil ni..hehehe

    ReplyDelete
  12. amboi..tangan si kecik tu..kiri kanan masuk tu...
    hahahha..

    seronok makan dengan anak2 kan

    ReplyDelete
  13. tak pernah buat lagi.. mungkin boleh dilakukan. tapi takder talamler kat rumah..

    ReplyDelete
  14. waa..bestnya..kami kalau ada knduri kt kmpng johor, buat jgk mkan camni..best sngt.. :)

    ReplyDelete
  15. sllu gak kitaorg wat cam ni kat umah hahaha seronok kan

    ReplyDelete
  16. dolu2 penah la wat..bagus makan ikut sunnah camni..nape la leh stop dl

    ReplyDelete