Wednesday, November 7, 2012

Seni Dari Penggulung Tissue

Pernah tak korang tengok toilet roll? 
mestilah pernah tengok kan.

selalunya bila habis guna segulung toilet roll tu akan ada satu kertas keras kat tengah tengah tu kan...
Mai sini nak tunjuk cara untuk mencantikkan rumah dengan hiasan
hasil terbuang ini.

 nampak tak?
cantik betul bentuk bunga yang bergantungan itu

 caranya begini
daripada gelung yang bulat tu
kemekkan penggulung tissue menjadi seperti gambar di atas

 kemudian gunting menjadi bentuk bentuk begini

 kemudian sambung dengan menggunakan paper clip
dan gam kan di setiap bucu agar bersambung menjadi sekuntum bunga

 sambungkan di antara satu sama lain
membentuk seperti karangan bunga yang bercantum
di antara satu sama lain.

 gantung kat pintu mcm ni sebagai hiasan.

kalau rasa duit lebih boleh juga spray cat kat setiap kelipoak tu
agar nampak lebih menawan.

 ini la antara bahan bahannya.
murah dan simple kan..

Note: boleh juga jadi aktiviti bersama keluarga di hujung minggu.

14 comments:

  1. Senangnya! Boleh tunjuk kat mak la macam nieh. Utk ajar seni:)

    ReplyDelete
  2. awesome..kalau warna warni... lagi cute tu kan

    ReplyDelete
  3. wahh cantik la !!
    nak buat la nanti..
    thanks tau

    ReplyDelete
  4. wahh..cantik bila dya bergantungan mcm tu.
    kreatif sungguh..=)

    ReplyDelete
  5. mmg kreatif, simple dan murah..
    tapi kalu diwarnakan nmpk lagi cantik...

    ReplyDelete
  6. wahh sgt kreatif...
    nti nak try buat juga..:)

    ReplyDelete
  7. wah..ada jugak kegunaan dia rupanya ye..ehehehe

    ReplyDelete
  8. kreatif...tak sangka pun tu dr penggulung tisu...

    ReplyDelete
  9. wahhhh kreatifnye akak !!!
    nti blh try gak ni =P

    ReplyDelete