Wednesday, November 14, 2012

Thanks Abang Chaq

mmm... Mak call bagitau yang dia dah pergi buat Medical Check up dengan abang sulung aku
( Abang Chaq)..  Aku yang  suruh check
Mak tu asyik dok ckp dia sihat .. dia sihat.. je

Last buat Medical check up masa umur mak 56Thn.
Sekarang dah mencecah 59 Tahun kena la check
jgn nak ngelat ok.

Kaki Mak tu, kenapa bengkak?
Abang tolong suruh doktor tu buat Fully  check up
Sian Mak, kena check itu ini
cucuk sana cucuk sini. hehehe
biasalakan.. dah nama pun check up.
 
Syukur Alhamdulillah.. Mak takde Kencing Manis
Tak de Darah Tinggi
jantung oki, semua ok! Yessss
Cuma kaki mak tu bukannya Ghout Tapi Angin je
 
Sebab mak tak de penyakit kronik
aku suh mak amalkan Minum Vinager dengan Madu Asli
Ada la orang kampung tu dia dok cari Madu lebah dalam hutan
Abang ke dua aku dah order
So, Vinagernya aku le yg belikan
Abang ke 3 aku datang ambil last week.
 
 Cari le Aple Cider jenama Heinz tu
belek belek tak de tanda Halal la pulak

Last pilih yang Bio Green ni
Alhamdulillah...
Mahal sikit tak pe ar asal HALAL
untuk Mak kan...
 
Moga mak amalkan seperi yang ustaz ajarkan tu ye
Sayang Mak..Mmmuah...Mmmmuah..
 
 
-Abang Chaq- bawak mak check up ( $$ pay Bill)
Abang Mail - Pi cari Madu Lebah Asli untuk Mak ( $$ Pay for Pure Honey )
Abang Khir- Datang Penang Ambil Vinegar ( $$$ travel from kedah to Penang)
Aku - Beli Vinager ( $$$ for buying Vinegar)
Adik-  $$$ sponsor untuk mak 

Note :-Cukup kelima lima anak mak terlibat.


9 comments:

  1. semoga semuanya berada dalam keadaan baik

    ReplyDelete
  2. ALhamdullilah bila semua nak bersatu x berkira

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah....seronokkan bila adk beradik sepakat. Semoga kekal begitu selamanya...Amin..

    ReplyDelete
  4. wah...bagus lah... bebas penyakit... semoga mak akan terus sihat sentiasa..amin...

    p/s : saya dah lama gila tak buat medical check up..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, anak2 yang baik…

    ReplyDelete
  6. bagus lah..ada kerjasama macam ni

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah bila mak hg x der sakit2 yg teruk...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..sume tak berkira utk mak yg tercinta

    ReplyDelete