Wednesday, December 5, 2012

besarkan usus perut

Tak habis lagi citer kami ke Ipoh tempohari
bila dah selesai melawat Makngah tu
perut kami semua dah menari dangdut ala poco poco 
 Masa tu hujan lebat sangat
kami menuju ke Tanjong Rambutan
sebab SIL ckp ada satu kedai makan yg sedap...

 order tom yam putih ni
sedap...

 telur dadar sudah la pati

 ikan siakap stim
sedap jugak. rasa mcm tak puas makan
 khailan ikan masin. pedas la pulak
sian Aleesya tak leh makan
sebab dia letak cili padi potong

 ini pulak siakap 3 rasa
kami order 2 siakap stim dan sekor siakap 3 rasa
( 3 ekor you) makan sepuas hati

 Aleesya ni, tak de la nak lepak ngan aku
duduk  je sebelah mak tam nya.
nak mak tam layan..

 

 Mcm biasa, nak makan sendiri
suap suap tak main k.

 ni pulak som tam, sepiring tu semuanya aku bedal
tak kongsi kongsi dengan orang lain
sebab aku memang order asing untuk aku jer
sekali lagi " UNTUK AKU AJER!!!...." kahhhhh

memang dasar hantu som tam!

 5 meja kami camtumkan. semuanya sedara mara kami yang makan
3 hidang semuanya..
meriah sungguh..

 Ni apa hal pulak ni
dah kenyang makan baru teringat nak posing.

ok.. 4 jar air semua dah licin
tambah pulak satu jar air suam. licin gak...
hahahaha...


ok.. semua dah setel kat Ipoh ni
kami gerak balik malam tu jugak sebab esoknya aku kerja
then, hubby nak kena hantar MIL balik kg.

ada lagi dish yg tak sempat aku snap. antaranya ikan kembung bakar, sup sayur
dan apa lagi ek.. tak ingat pulak.

mmm... semua makan makan kami malam tu bernialai RM 200.00
erk... alhamdulillah . kenyang!

11 comments:

  1. huwaaa aku pose rini...batal pose aku tgk pic2 ni hahaha

    ReplyDelete
  2. pergh..nak nak pulak makan masa tengah hujan..memang menyelerakan tu...hehehehe

    ReplyDelete
  3. Wah...sedapnya tengok lauk2 tu...lagi sedap bila makan ramai2 kan.. :-D

    ReplyDelete
  4. perghhh... lapo nih.. x sabaq nk g lunch nk zura jap g tp menu2 dia x mcm ni la huhuu

    ReplyDelete
  5. wahhh kalau mkn beramai2 mmg meriah kan....

    ReplyDelete
  6. somtam tue tebaikkk tue kan..sume menu ummmphhhhh!

    ReplyDelete
  7. uih..sodapnya makan lauk cam gini. perut full nii.hehe

    ReplyDelete
  8. Sy xtau ape itu somtam..adehhhh.. Google skg! ;p

    ReplyDelete