Tuesday, December 18, 2012

Dr.Zakir Naik-Comparative Religion

Pernah dengar tak nama Ustaz ni. Ah Doktor ke Ustaz?
 Ooo...Namanya Dr. Zakir Naik.

bagi pendapat aku, jika kita tak pernah tengok pun channel tu
then tetiba pada masa dan tika tersebut, jemari kita terasa nak tukar ke channel tu
kemudian, kita tengok dengan penuh asyik.
Makanya, itu kerana Allah menggerakkan hatiku untuk berbuat demikian
kerana pada tika itu ada Majlis ilmu yang betul betul berguna

 

Aku kagum dengan Dr. Zakir Naik ini kerana beliau dapat menterjemahkan Al-quran dengan baik.
Memngetahui isi kandungan Bible dan Juga Veda.
Ini kerana, beliau mengkaji kitab kitab tersebut
ternyata Al -quran adalah yang terbaik di kalangan ke tiga tiga kitab itu.

Aku terpesona dengan satu kenyataannya pada malam itu
tat kala menjawab satu soalan kepada salah seorang
penonton yang bukan beragama Islam.

" Did you know, that no mention in Bible that Kristian is the religion
and also in Veda does not mention that Hindu is the religion.
But... Only In Quran, said that Islam is the religion"
Did you Realize it ?

tika itu aku bersyukur kerana di lahirkan di dalam islam, menjadi orang islam dan akan terus menjadi orang islam.

pada malam tersebut juga, ribuan manusia yang menonton ceramah Dr. Zakir Naik ini
ada seorang wanita yang bukan islam telah mengisytiharkan dirinya sebagai muslim
dengan mengucap Dua kalimah Syahadah..


Ada lagi.
Kupasan beliau ttg  " Why Allah must name it as Allah and not as otherwise"
kupasan yang cukup bernas.
Panjang sangat kalau aku nak tulis.
korang youtube je la.
tak sure ada ke idak.
ada kot...


Note:Sila baca pada ayat yang berwarna merah.


8 comments:

  1. pernah dengar nama dia, tapi belom pernah cara beliau menyampaikan ceramah. in shaa Allah, terjah utube nnt.

    ReplyDelete
  2. Bersyukur di lahirkan sebagai Islam..
    Alhamdulillah...
    pernah juga dgr nama ustaz ni.. cuma tak familiar sgt..

    ReplyDelete
  3. bagus ustaz ni..saya suka tgk TV AL HIjrah cerita kisah Palestin..tgk tu rasa insaf dan sedih

    ReplyDelete
  4. kita yang dilahirkan sebagai seorang Islam ni harus mempertahankan keislaman kita. dan jangan hanya islam pada nama saja :)

    ReplyDelete