Tuesday, January 8, 2013

Home made Chicken Chop

Amirul ni, asal je aku makan kat kedai tepi laut sinun
dia mesti nak makan chicken Chop. 
boleh di katakan selalu... tak pernah pun dia order yg lain
asyik itu je memanjang..

jadi aku pun terfikir le nak wat sendiri je lah.
Masa pergi beli ayam kat pasar malam tu
aku mintak adik tu tunjuk mcm mana nak buang tulang ayam tu
sekali dia tunjuk, dia buangkan untuk aku
baiknya hati adik tu. minggu depan leh suruh lagi ni. hehehe..
 
 Dengan usaha gigih aku dan berpandukan resipi yang ingat ingat lupa
aku berjaya siapkan Chicken Chop ini untuk Amirul.

sorry chicken chop aku tak de roti
sebab Amirul bukannya makan pun roti tu
jadi tak yah letak. jimat

eh.. nape chicken cho aku ada hot dog
ha.. yang tu untuk Aleesya.
memang dah tau dia akan kacau bila abang dia makan
so, letak je kat tepi tu, sure dia dengan muka tak malunya akan ambil
hahaha...


then masa tengok AJL tu, Amirul request lagi kat aku tuk buat Chic Chop
ha.. malam tu kami anak beranak makan Chic Chop sambil layan AJL.


Note:Nak resipi tak?


14 comments:

  1. sedapnye dah lah tgk puasa nie...
    pasni xyah nak order ciken cop lagi ok..tu ibu kamo leh wat 18x ciken cop ha mknlah puas2 hehe

    ReplyDelete
  2. taruk resepi weh..mn tau leh buat bila free...:-)

    ReplyDelete
  3. amboi hebat tu T.. leh wat bisnes dah lepas ni. DOne watson ye

    ReplyDelete
  4. Terliurnya...tgk pic pun dah rasa cam sedap,belum makan lagi nie...

    ReplyDelete
  5. wahh.. rajin tol..
    ada lg x? hehee

    ReplyDelete
  6. Wahh curlast ciken cop T.. nampak sedap tuh.. Leh gak kalau nak share resipinya.. :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya...
    akak ada gak wat ayam mcm ni tp rasanya bkn chicken chop ler kot, hehe, resepi hentam sendiri aje...guna dada ayam pastu hiris 2 bagi nipis cepat masak. Guna blackpepper...tp takde laa kentang goreng bagai, ngee..

    Mana resepi nya??

    ReplyDelete
  8. lepas ni tau2 dah bukak bisnes..hehehee

    ReplyDelete
  9. amboi...meleleh air liur..
    sedap nyer

    ReplyDelete
  10. Sedapnya...pndai akak wat chicken chop sndiri...

    ReplyDelete
  11. nampak sedapnya ..
    terliur ..tau kty nengoknya

    ReplyDelete
  12. ha taruk resepi nnti leh wat..haha

    ReplyDelete