Friday, January 25, 2013

Sapa Yang Pelihara Ni?

Bulan lepas, Kami balik kampung
Mcm biasalah, Amirul ni ada saja la kerjanya ngan Tok dia ( Mak aku le)
Mak aku memang rajin memancing.
pas pancing bela pulak ikan tu.

then masa kami nak bertolak balik ke Penang
Amirul dok sok sek sok sek ngan tok dia,
diam diam tok dah masukkan beberapa ekor ikan puyu kat dalam Akuarium kecik
pas tu letak dalam keta. 

Dia bawak bali 8 ekor. Tapi tinggal 5 ekor je.
sebab.. that day dia nak cuci air, pas tu dia letak ikan dalam baldi dekat tandas
3 ekor ikan tu dah lompat masuk tandas..
hahahaha....
Ni pulak Amirul pergi ke Rope Walk ngan hubby
beli 2 ekor Hamster, adei.....
dok uli uli hamster tu sampai rimas aku tengok..
Angin kemain bila aku ckp yang Hamsternya tu sebenarnya tikus. kahhhhhhhhhhhh
(suka sakat dia)

 geli pulak telinga aku dengar bila Amirul bahasakan dirinya "Abah" kat Hamster dia
mana taknya, dia sebut
" Ala sayang sayang anak Abah ni, lapar ye"
Adei.. sabo je la ko....

ghupernya, Hamster ni gigit sakit wooo..
aku dah kena sekali masa nak bersihkan sangkar dia.
Tapi..dia ok pulak ngan Amirul..

" Memang le ikan tu Amirul punya, Hamster tu pun Amirul punya
Yang bagi makan bagainya.. Akuuuuuuuuu... 
Sape yang pelihara ni? Aku ke Amirul. arghhhh confuse eden.."

12 comments:

  1. eh hamster boleh gigit juga eh?
    series tak tau pun.. hehehe..
    tapi tak bahaye kan gigitannye tu

    ReplyDelete
  2. eheh..
    mentang ni klu bese dgn tuan dia
    molek je
    klu dgn org lian
    garang bebeno

    ReplyDelete
  3. heheh , hamster nie mmg suke gigit kak ,ade yang najis dye busuk , kalau busuk too bukan hamster laa too , tapi tikus dari benih lain , kalau betol2 hamster dye tak busuk and manjer jew , sbb saya penah jaga

    ReplyDelete
  4. he he.. amirul ni penyayang ni bagus2

    ReplyDelete
  5. hahahaha siap ber"abah" aduhaii Mirul. Akak tak manja2 ngan gangster opsss hamster tu, thats why dorang gigit.

    ReplyDelete
  6. anak sahabat punya sifat yang penyayang nampaknya =)

    ReplyDelete
  7. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  8. Mcm tu laa T...masa anak2 akak kecik dulu sebok nk bela kucing tp bab buang najis dan bagi makan akak.
    Tp bila dorang dh besar ni semua dorang kena buat...kecuali waktu pagi setiap hari sekolah...akak ler yg bg kucing2 tu makan sebelum dilepaskan dari kurungan.

    ReplyDelete
  9. hehehe..lawak pulak baca tang ABAH tu...bila la nak ada MAMA nye pulak tuh..nenek dia da ada...yang tukang bagi makan tuh..hahahaha

    ReplyDelete
  10. kikiki.... biasala tu maknye jugak yg kene bg makan...

    ReplyDelete