Tuesday, February 26, 2013

Selayang Pandang- Langkawi 2013

Plan awal nak pergi bulan Januari sempena Anniversary
Tapi date semua tak cun. maka pospone ke February.
19/02/2013-21-02-2013

flight pukul 4.30 setelah di delaykan oleh Air asia dari jam 1.30 ke 4.30 ptg
jam 5.00 ptg dah sampai Langkawi
kawan hubby tak dapat fetch kami sebab dia ada taklimat untuk Le tour De langkawi.
tak pe Nailk Teksi RM 24.00 je pun.

5.30 check in hotel. Lepas tu cari tempat makan terdekat
then naik teksi ke Pekan Kuah nak beli coklat
beli coklat dulu sebelum jenjalan
tak mau pening kepala k.

 kawan hubby call, suh sewa keta dengan member dia
ok, dah selesai sewa keta kami ronda malam
 Nak masuk dataran Lang malam pertama tu
dah tutup, jadi kami lepak kat Taman Awam Kuah


Then, singgah makan sup ekor
terangkattt... balik umah smapai ngigai ngigau.
jatuh cinta dan terguda ngan sup ekor tu
super duper sedap. nyum nyum...

20/02/2013
lepas breakfast, kita meronda..

step pertama ke  Taman buaya
tengok buaya besar hitam, buaya kontot bagai
last tengok buaya makan

Then terus ke Underwater world
gedik gedik ambil gambar, 
pas tu makan.

then ke makam mahsuri
ronda ronda. cari laksa tak der.

lepas ke makam mahsuri, kami ke Galeri Perdana
jalan dalam galeri tu pun mau kematu kaki

dah 5.30 ptg, rush ke Telaga Ayaq Hangat
manja manja kat sana


Singgah kat Pasar Malam  Layan som tam, kambing grille dan puyuh.
balik bilik fresh up
pas tu ke Kedawang rumah kawan hubby
makan koay teow kerang



pukul 11.00 malam lepak kat dataran Lang
jalan jalan sampai hubby ngan Amirul kena tukar tayar kasut
tak boleh pakai kasut cover dah sakit kaki
dua dua beranak hentam selipar je. hahahaha

21/02/2013

 aku sorang je pergi breakfast kat cafeteria hotel
yang lain dah penat sangat, zzzz sampai kul 10.00.
pas tu kemas kemas apa yang patut
tuk check out

flight pukul 5.30 petang
ada masa lagi...
kami meronda kat permandangan indah


pukul 4.00  sampai airport tuk bertolak pulang
flight awal 15 minit
jam 5.45 dah sampai Penang.


* nanti citer  kami  di kepong polis
* Aleesya sakit sampai kami decide ke klinik/hospital
* tangan hampir di mamah buaya
nantikan kemunculan story aku ye..


Note: Tired but happening tapi tak pening.



14 comments:

  1. aku plan last minute rasanya berbaloi gak...sebab pergi santai2 je..

    mcm tmpt hg pergi taman buaya , makam mahsuri dan galery aku tk pergi..dataran lang pun malas nk pergi..haha..

    penat tu blkg kira bw anak2 lg kan..yg penting happy...

    #aleesya sakit lps blk lgkawi ke? cuaca pns kt sn kan..

    ReplyDelete
  2. kak macam mane boleh di mamah buaya too ? takotnye , get well soon aleesya

    ReplyDelete
  3. tudia semua cite dah kuar tp cite yg hot bwh dimakan boye alesya sakit xsabaq nak tahu derrr

    skirt ang menawan lah haha

    ReplyDelete
  4. wow... seronoknyer.. langkawi memang destinasi yang paling best sesangat.. banyak tempat nak dituju...
    tak sabar dah ni... tunggu..

    ReplyDelete
  5. wah...ke langkawi naik flight ye. Tp jap sangat ler kan dari byn lepas ke langkawi, hehe. Psl akak pun penah rasa pengalaman tu. Seat pun tak panas lagi...dhhh nak landing dh..

    ReplyDelete
  6. Bestnya berjalan-jalan..
    Saya suka sekali di Underwater world..ikan2 dia memang cantik2

    ReplyDelete
  7. wahhh..seronoknya jln2 di langkawi!
    mcm2 kejadian kt sana ye. nnt akak up story tau

    ReplyDelete
  8. kty suka g langkawi walupun byk kali dah gie..naik boat tak buat mangrove..

    ReplyDelete
  9. hamboi Aleesya gaya sakan ngan spek mata tu, silau ker yang?
    kejap nyer cuti.. weekend getaway gitu.

    ReplyDelete
  10. selamat bercuti kak wati..
    bestnya pi langkawi.
    takpe.. bln 6 nanti a pulak.
    turn saya pulak. ngehngehngeh

    ReplyDelete
  11. ehem! ehem! romantiknya gambar yang bertiga tuh!

    ReplyDelete
  12. tetiba rs nk terjah gak lgkwi..tpt kenangan dedulu..ekekeke

    ReplyDelete