Tuesday, February 26, 2013

Langkawi - Hotel Langkasuka


ukur baju di badan sendiri. Jadi pilih hotel yang mampu bayar k
Tak yah nak cari sponser bagai, tak de sape yg nak sponsor pun. ngeee

Pilih hotel yang murah dan berdekatan dengan tempat shopping
motif uatama sebab kalau shopping tak yah carry berat berat
lepas shopping hantar je masuk bilik.

sedikit info tentang Hotel langkasuka ni.

Hotel Langkasuka Sdn Bhd terletak di bandar Kuah di Malaysia. Hotel ini mempunyai akses mudah ke Kompleks Membeli-belah Langkawi Parade, di sini terdapat pelbagai kedai dan restoran. Berdekatan dengan hotel, terdapat kedai bebas cukai untuk anda membeli-belah pada harga yang hebat. Terletak hanya 10 minit memandu dari Jeti Kuah dan 20 minit memandu dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi.
Nah ambik semua selungguk kat situ. tak yah pening pening kepala.

Yang best nye, Menu untuk korang order dari balik murah sesangat.
Mee kari dalam lingkungan RM5.00 je. hmmm... bagi aku murah le..
 lepas check in kami dapat bilik no 9915
tingkat sembilan. best... sebab View dia mesti best jugak kan...
Nak tengok view laut, belakang umah pun ada laut
katil yang hujung tu aku bukak sebab risau kang Aleesya jatuh katil pulak
maklumlah Aleesya kalau tido dah mcm bergusti gayanya

makanya jadilah cenggini katil kami
yang tengah tu tak de sape tido pun. Amirul pun tak mau
dia nak tido ngan papa dia kat katil hujung sinun...
Dari jendela bilik boleh nampak view ni
kat hujung sana, pinggir laut ada construction. Nak buat Hotel lagi kot..

eleh.. tak mo tengok laut, nampak jugak
habis... dah pergi pulau mestilah nampak laut, hape da...
mcm biasa la bilik air luas gabak
then.. mangkuk tandas tu kena pastikan sentiasa tertutup.

sebab... sebab...
Aleesya ni selamba derk je dia main kacau kacau air dalam mangkuk tandas tu
sabor je la.. ko ingat ni besen kat bath room umah kita ke?

tapi tak de la tab mandi, cuma sebelah kiri tu ada hower dan kain rentang gitu je
boleh la nak kuak lentang  mandi sambil baring baring.
boleh gitu?
Amirul ketawa sengih sengih bila aku suruh dia sabun dan syampoo dengan liquid dalam kotak ni
dia cakap menda ni orang basuh tangan je, mana boleh sabun badan

bila aku suh dia baca, baru dia nak guna.


Aku pilih delux room. ada TV, Almari Baju, Mini bar , Meja Tulis dan dua kerusi satu meja makan bulat.
( nak citer jugak)ngeee...
RM 162.00  per night including breakfast.


walaupun tak stay Hotel ber star star lip lap bagai
Aku bersyukur kerana kami bahagia dengan apa yang kami ada.
sekurang kurangnya dapat menampung sebahagian kekurangan perhatian aku pada anak anak dan suami.


Note: perut lapar. cari makan dulu..

15 comments:

  1. kty rasa okeh sangat dah langkasuka hotel..

    ReplyDelete
  2. oo hg duk pekan ok arr sbb mmg plan nk shopping kan..sng arr..

    rege bilik hg beza rm5 je ngan otel aku duk kt pantai cenang..beza ag aku duk tepi pantai je..hehe..

    ReplyDelete
  3. takpe tak lima bintang jajnji cukup puas hati...
    tengok pun memang best hotel ni..
    kalu duk ni mau tido tak bangun2 ni..
    hehehhe

    ReplyDelete
  4. hang x pi naik kabel ke
    hang nk tau aku nak pi kabel n panjat bukit situ nk tgk titi gantung tu..time tu aku peknen 5bln danish...ha jenuh semput kau aku turun nek..ngan kabel lg...bising je aku..mummy mummy mummy scary scary scary..ntah hape2..malu je hahaha

    ReplyDelete
  5. yang penting bersih dan selesa, berstar lip lap pun bukan 24jam dalam bilik, lain la kalau hanimun berdua jer kan hehhee.

    ReplyDelete
  6. ok jugak kan harga ni... selesa pun selesa...

    ReplyDelete
  7. akak tau hotel ni...wlpn tak penah dok situ, hehe. Sbb hotel ni dh lama dh ada....sejak zaman pak mentua akak masih keje jpj kat aloq staq yg mmg selalu kena gi langkawi utk outstation. Mentua akak selalu ler dok citer dorang tido kat hotel langkasuka ni. Ada lagi satu...nama langkasuka jgk tp kat ngan airport tu...

    ReplyDelete
  8. opps, lupa nk bgtau...suka tgk gambar anak dara hang atas katil tu...comelnyerrr...

    ReplyDelete
  9. ok gak hotelnye tu..
    tak menahan betul aleesya eh..
    nak di kacau air dlm toilet bowl tu..
    bagus2.. ade ciri2 anak dara rajin buat air ni.. hihihihi

    ReplyDelete
  10. awesome..dekat airport x ni kat? mana tau nak fly...dekat je..

    cuti2. memang terbaik akak punya review ni

    ReplyDelete
  11. dok otel camni pun da ok..syukur2 sgt..tau je la kalau gi langkawi mmg kena bawak duit lebey...sebab nya nak soping bagai kan..jadik mana yg leh save..save la kan...

    ReplyDelete
  12. taun lepas eyza pi kursus pun menginap kat situ...selesa jugak bilik dia...

    tapi taun nie pi kursus, kami dok Amzar Motel.

    ReplyDelete
  13. Cantik dah selesa hotel tuh.. :)

    ReplyDelete
  14. kalau aku g langkwi..aku suka stay area pantai..best kit psl anak dara aku suka men pasir..ekekeke...

    Hg x gtau awl before book hotel nie...kalau idak leh akuadjust hotel yg ex-boss aku keja now..area pdg mat sirat..:-)

    ReplyDelete