Wednesday, February 20, 2013

Tunaikan Permintaan Mak.

Kalau nak ke rumah saudara mara yang dah lama terputus hubungan
aku lebih suka jenjalan ngan Mak
sebab kalau aku redah sengsorang sape nak kenal kan..
kang mati kutu plak, bila dorang soal, ko anak sapa? betul ke sedara dorang? 
hahahaha...
my mom dengan adik angkatnya merangkap anak sedara. 
kazen aku le kan. Kak Salbiah anak Paksu Jaafar aku
kazen 2 sepupu. walaupun dah 10 tahun tak jumpa dia, dia masih ramah tamah mcm dulu.

nak jugak aku selit kat situ kan..hehehe biasalah 
aku adalah aku... 
walaupun umur aku ngan umur kak Salbiah beza benor, tapi kena gak panggil dia kakak. ngeeee
nyaris nyaris kaki tu nak masuk dalam pinggan kopok tu
adei.. Aleesya tu explore segalanya.
tak menang tangan nak layan keletah dia sorang..
 dengar je Mak aku nak datang ke kg Matang Pasir ni,
kazen aku ( baju merah) abang yaaku a.k.a adik kak Salbiah
speed dari tepeng tau, semata mata nak jumpa kamu

Sian dia, baru je operate hati. kurus meleding je ku tengok
tapi.. isap tu lajussssssss je. hasihhhhh

ada sorang lagi kazen aku, Abang Mohamad, tapi Amirul asyik kaco je
tak tadapt nak snap gambar dia.

Dorang tinggal kat Shah Alam,
dorang ada ajak aku jenjalan sana, tengoklah kalau di izinkan Allah aku sampai le.


bila nak angkat punggung balik, dorang asyik dok stop kami
suruh kami makan dulu baru balik
nak tak nak , kami makan jugak le
takut plak, kang dorang datang umah aku tak mau makan pulak. hahahaha...


Pas tu kami singgah umah Pak Long Leh.
umah dia depan sekolah Alor Pongsu tu.

apa la Pak Long, baju pun tak mo pakai

Bila jumpa dok lawan citer time dorang kecik kecik dulu
bawa basikal jatuh parit la. itu la ini la..
ketawa sampai bahak bahak...


Mak Long aku baru je kembali ke rahmatullah
tu la mak aku sedih, sebab dok ajak aku banyak kali sangat
last tak smepat nak jumpa kakak ipar dia.
Maaf la Mak...

Note: Mak happy, Mirul moncong sebab tak boleh memancing ngan Tok dia.
Sedara kat Changkat Jering tu bila nak ziarah?

12 comments:

  1. Seronok kalau sekali sekala berjumpa..
    AJ pun ada gak sedara mara yang tak berapa nak kenal...
    Hehheheh..
    Kadang mak lah explain tu sapa, tu sapa....
    Heheheh.. =D

    ReplyDelete
  2. weols masa memula kawin xpi honeymoon pun.. cuti kawin abis jmp sedara mara even jauh or dekat.. tu pun gamble g sdiri .. tiap kali salam siap kenalkan anak sapa.. baru diorg tau ..

    kalau x wat gitu , agak2 nye smp now xkenal sdra

    ReplyDelete
  3. ms raya ritu..en. suami ku ziarah semua kaum kerabat beliau smpi ntah mn2 aku pun xtahu..dia nak tahu sedara mara yg masih ada kt penang ni..rupa2nya rmi giler sey sedara mara en. suami aku ni merata2..seronok lah kan dpt kenal rapat2 ni yelah kita ni kenalah tau sape sedara mara kita yg dekat2..

    ReplyDelete
  4. hmm...akak nanti kena wat mcm ni laa kalo nk terus kenal sedara sebelah arwah mak. Dorang tak kenal pun kena ler perkenalkan diri jgk, mm. Nk harap dorang cari kita...takde ler. MAsa hayat arwah mak akak pun...mak akak jer laa yg bawak pi umah dorang utk kenal2 sedara.

    Seronok tgk aktiviti T dan mak ni..aktiviti yg bagus..sillaturrahim.

    ReplyDelete
  5. umah pak long leh hg tu dpn sek alor pogsu ke?

    ada umah adik badik gk tu weh..hehe

    ReplyDelete
  6. seronoknyer dapat jumpa dan sembang2 dgn sedara mara ni ti !

    ReplyDelete
  7. Muka kazen awak semua otai-otai ni...

    ReplyDelete
  8. Hah seksi habis Pak Long nyer. Seronok kan jumpa saudara mara jarang2 sekali, banyak benda nak catch up.

    ReplyDelete
  9. mesti byk kenangan kan... kita tompang gelak skali hehee

    ReplyDelete
  10. liya pun sama kak.. kalau nk pergi umah sedara yg dah lama tk pergi mesti kene ajak mak sekali.. setakat kite ni manalah diaorg nk tahu sangat hehe

    ReplyDelete