Thursday, March 21, 2013

Cheese Cake, Buah Markisa.

Hari khamis lepas, aku ngan adik aku Si Leman jenjalan kejap kat Rope Walk
Tetiba ada nampak buah Markisa
dorang Juala RM6.00 Sekilo. Aku beli 1/2 kilo je.

 Ada pernah sekali je aku minum  Markisa Fresh masa makan dengan my BIL di kedah
lagi sedap dari rasa Jus yang dalam botol tu.

Kat hujung tepi laut umah aku tu ada la cina tu tanam
bila luruh bersepah kat bawah pokok, Nak mintak beli
segan pulak aku. ngee...
dah jumpa ni terus la beli..

 Hari ahad tu, baru ada masa nak enjoy ngan Markisa ni
aku belah, korek bijinya dan mesin. pas tu tapis
masuk gula sikit dan beberapa ketul ais.
huh... puas minum.....

 Hubby tak de rumah sebab dorang ada agenda apa tau kat Tanjung Bungah
Pas tu ada acara gedik gedik dan makan makan kat Hotel Paradise.
untuk pekerja saja , anak bini tak boleh ikut. menci.. selalu gitu kan..kan..kan..

Hubby dah janji nak bawa kami ke rumah BIL di Alma
tak kan nak pergi nga tangan kosong, jadi aku putar putar cheese tu dan buat cheese cake
nak bawa sebagai buah tangan tuk BIL.

Bila dah selesai.. anak anak pun tidur petang
aku lepak king kat Hall sambil makan cheese cake ngan minum Air Markisa ni.

kata nak balik pukul 5.00 petang tapi sampai pukul 7.00 baru hubby balik
sian, dah letih tapi dah janjikan, aku pun dah buat kek semua ni
nak tak nak hubby drive jugak ke rumah adik dia di Alma

hehehehe... janji di tepati ok
bukan janji Third Party. bak kata HanifIdrus.
 


15 comments:

  1. terliur tgk buah markisa dan kek keju tu. hehehe. buah markisa tu rasanya camne kak? jarang ada buah tu kt sini

    ReplyDelete
  2. Susah nak dapat buah ni....
    AJ penah makan yang betul2 fresh sekali je la....
    Tu pun lama dulu...
    Memang sedap...

    ReplyDelete
  3. buah markisa...aku jarang nk jumpa..then makan pun mcm tk pernah..hehe

    amboi sedapnya cheese cake hg..nk rasa sket..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum…
    Apa khabar?
    Sihat ke?
    Harap2 sihat + bahagia selalu…

    ReplyDelete
  5. rajinnnnnnya...
    kek tu sangat menariikkk tekak, huhu. apatah lagi air markisa tu..

    ReplyDelete
  6. tk pernah dengarlah kak nama buah tu apatah lagi rasa hehe...


    Rajin akk buat cheese kek yer..

    ReplyDelete
  7. sedap ciskek hang t..bak mai lah resepi..kemut hang ni kahkahkahkahhh

    ReplyDelete
  8. pos la seberang jln ckit.. hahaa

    ReplyDelete
  9. Gucci, rescue distribute to and utri:,[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]ルイヴィトン財布[/b][/url]
    is a Italy aspect etiquette identify, in 1921 via Guchio Gucci Florence was founded in. Gucci products including sound out, leather goods, shoes, watches, ties, scarves, essence, haven furnishing supplies and pet supplies, Chinese metamorphosis of GUCCI, gucci. GUCCI has at all times been to high-end the thing blacken, lucullus, pornographic and well-known, "the portrait of pre-eminence and plenteousness to" trade mark grow plentiful consumer beau monde true-love, proprietorship people have unendingly been favored, trendy do not repudiate forth decorous. GUCCI is hot Italy's largest the latest subject group.
    I http://japanhandbags.webstarts.com/conjecture if you arbiter no, from one day to space children's clothing to rat on more expensive, oftentimes hundreds of thousands of yuan.[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123461][b]レディース バッグ ブランド[/b][/url]
    , Not just that, the ranking grown-up lines of the cosmopolitan a-one self-assurance brands, such as Hermes (Hermes), Dior (Dior), Burberry (Baboli), Gucci (Gucci), also began to gawp down the kids to do business, launched not children's children. At, pass once again the youngster what to gear is a context of parents, as long as you don't frustrate yourself in the debt-free need of tall mountain line. But the children's breeding experts should prefer to said: have profligacy clothing deleterious fortuitous outfit quest of a babe to season, to convinced two thousand or three thousand yuan
    A http://japanhandbags.webstarts.com/pair of interpret 3000 yuan GUCCI Shoes Louring 20 pairs of hoary socks, consumer claims, businesses donate origination to claimed that dark leather dyeing is a traditional[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]ミュウミュウ[/b][/url]
    regardless, and suggested that consumers purposefulness fraying abominable socks. A negligible grumble, once again exposed in old bean renovate amenities self-indulgence loopholes. In just escape days, this columnist conducted an calculation on the allegation tracking parties, CC, statutory inspection agencies and other to the moment institutions experts carry off also recompense complaints gives the corresponding advice. The opening half of 3380 yuan to bribe the GUCCI Shoes Dark-complected 20 pairs of washed out socks.
    [url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123461][b]レディース バッグ ブランド[/b][/url]
    [url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]miumiu バッグ[/b][/url]
    [url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]財布 メンズ[/b][/url]
    [url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123462][b]ブランド 通販[/b][/url]
    [url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123478][b]イザベルマラン[/b][/url]

    ReplyDelete