Saturday, March 9, 2013

Mak memang sweet..

sape suka susahkan mak bapak? sila angkat tangan?
atau angkat kaki blah dari sini... hehehe..

Aku memang tak suka bagi masalah kat mak aku. sebab sayang mak sesangat
so, kalau boleh apa masalah pun aku akan cuba elakkan dari menyemak 
kepala mak aku.
Biar mak aku hidup happy je, tak yah sesak kan otak dia
nak fikir yang berat berat pun kalau boleh aku tak kasi.

Mak aku ni pulak, kalau satu benda baru yg memang dia tak pernah tahu
dia cepat panik. mula la risau sampai tido tak lena
yang bestnya dia akan call atau sms aku
pas tu aku cool down kan dia
kekadang sampai dia pun risau kekalu aku pulak yang tension ngan masalah
cenggitu sekali mak yer..

nak kongsi kat sini
Sila baca entry aku " Perbualan aku dengan celcom" sebelum ni
untuk tahu cerita sebenar.

sebab celcom nak sangat tau jenama phone mak aku 
maka aku pun hantar la sms kat mak .
harap harap mak dapat bagi maklumat yang tepat.

inilah jawapan yg mak aku bagi. 
tetiba tercuit hati aku. kan dah cakap mak aku mesti bagi jawapan cenggini punya
" sila baca kat Nokia , pas tu 50 megapixel" kikikikik
tapi aku bangga, alaupun mak tak sekolah dia still boleh membaca


adik aku yg belikan untuk mak aku , so aku terus la tanya adik aku 
dia pun lupa dah nokia model apa ntah.
mintak tolong abang chaq bukak bateri fon mak tengok model yang betul
makanya aduan telah pun di buat hari ini

sah sah mak salin semula sms celcom. mak tak pandai forwarded. sebab guna tulisan melayu lama

sila baca ayat last tu. Mak aku dah mula risau sebab tetiba dapat mesej ni dari celcom
tu la kan, orang tua ni cepat risau tentang sesuatu isu
tambah tambah cakap aduan, mcm aduan kat police gitu kot..
sian mak aku kan..

memang dah cakap pun aku nak buat aduan kat celcom. tapi, mak tu lupa kot
mungkin dia tak jangka yg celcom nak hantar mesej tu kat dia.

Then yang si celcom ni, aku dah bagi dah pun no telefon aku
sms je lah kat aku. haishhhh...
mungkin dia nak jimat kot sebab fon aku kan line maxis.


Note: harap harap ok la lepas ni. Nak bergayut bercinta ngan mak aku lelama melalui telefon.


** el. rugi guna fon rumah, mostly kami anak anak yg call mak, monthly charges fon rumah tu rimasssssssss.**

13 comments:

  1. haha. comel la plak. nokia 50 megapixel. :D

    ReplyDelete
  2. Pandainya mak wantie bersms...kalau mak atau abah sy la...nk patuk2 hurup ni mmg dia xtaunye...yg dia tau call ngn jwb cal...kalau ada sms dia akn suh sesapa adik yg bukakkan then dia baca...

    ReplyDelete
  3. HAhaha comel nyer re-write mesej gitu. My mom takkan cek sms kalau hantar dia, nak call jer.
    Eh, dari semalam ni nak call my mom tak dapat2 jugak, duk baca entry u hari ni baru tingat balik.
    Ok bye nak gi call mak sekarang ;)

    ReplyDelete
  4. pandai mak akak guna hp....

    arwah mak ita dulu langsung tak pandai...

    ReplyDelete
  5. comel jea ayat2 mak tu

    ma nik tak ada maslaah bab mssg dan call ni. yg ada masalah ayah.mmg mmg tak pandai langsung la walaupun tahu membca. cuma tak tahu nak tekan kat mana. kalau bg fon kat dia pun bukan dia guna pun. dia main tinggal jea kat mana2.huhu

    ReplyDelete
  6. mak sy xkan layan sms ni kak...hehe

    ReplyDelete
  7. Pandai juga mak akk taip sms... Mak liya mmg tk tau nk sms.. mak liya kata lecehh tipon je trs

    ReplyDelete
  8. biasala tu wantie, mak yati pun camtu gak, kalau ada jadi pelik2, mulalah kalut, cepat risau...

    ReplyDelete
  9. Sayang mak......
    Tapi yg pasti 1 dalam 1000. ..mak anda pandai sms..kikikiki.
    Mak aku...ehemmm..

    ReplyDelete
  10. alahai kesian mak... risau sangat bunyi mesejnya... :( tapi cute juga... nokia 50 megapixel... hehehe

    ReplyDelete
  11. skun ada fon umah pakai topup t..
    kt umah aku ni xde monthly charges pun..mcm kita pakai hp jek..topup bila dah abis..try lah kot2 ini dpt help mak ang tu dalam keadaan genting hehehe..

    ReplyDelete
  12. lepas ni ok la tu celcom kt sn..

    ReplyDelete