Friday, March 1, 2013

Untungnya...kenyang...

semalam@kelmarin, my staff ada panggil aku renew insurance utk kereta dia
aku ni sub agen je, untung pun tak de la banyak mana

memandangkan dia staff aku, tak de la aku nak charge full
komissen aku tu aku tak ambik. aku less bagi dia je lah
dia pun selalu tengok tengokkan keta aku. tak pernah kira duit pun.

 Pagi tadi masuk je office
nampak 3 bungkus ni kat atas meja
teh panas, kuih dan sebungkus nasi lemak

 mini burger, bengkang suji, kuih lapis lagi satu terlupa nama la pulak
risau pulak aku, sape order ni?

tetiba muncul la pembelanja tu
siap cakap . hari ni I belanja U.
hohoho... rezeki rezeki..

 makan kuih dua ketul je, nasi  lemak ni tak makan pun sebab dah breakfast ngan hubby tadi
simpan. lunch nanti tak yah beli dah..

aku memberi dia merasa, dia membeli aku pulak yang ngap. hehehehe

 saje la masa tuangkan teh tu kat dalam mug aku kasi tarik tinggi tinggi
bior jadi buih gini. hehehehe...

Ni lunch aku tengah hari kelmarin.
tak boleh nak habiskan sebab nasi ayam ni kicapnya
dorang letak terlalu banyak lada hitam

dah aku pulak pergi tuang semua kicap tu dalam nasi
setiap kunyahan aku mcm kunyahan berapi
telinga bengang mcm kena penampor abang long. sulung

adei.. first time aku mkn nasi ayam ada black pepper dalam kicap.
resipi tersendiri la kekonon. 
sampai pelanggan iaitu aku boleh lari.
lepas ni tak mo beli dah kat situ.


Note: banyak lagi N3 langkawi yg tergendala nih..


13 comments:

  1. alhamdullillah rezeki.. kenyang pewut yer T :)

    ReplyDelete
  2. semoga hari2 anda bertambah ceria di awal march ini
    moning..

    ReplyDelete
  3. murah rezeki pagi2 jumaat nie

    ReplyDelete
  4. rezeki pagi jumaat. alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...rezeki d hari jumaat...syukur.. :)

    ReplyDelete
  6. Best nya makan ada kawan belaja.
    rezeki akak yea.

    ReplyDelete
  7. mmg rezeki lah tu ti !... kenyang sampai ke tengahari ye

    ReplyDelete
  8. itu namanya kueh puteri ayu. I ingat sebab baru jer try buat tak jadi. hahaha

    ReplyDelete
  9. Banjir ns hang...kalau aq cfm surrender kalau berapi2nih..:-)

    ReplyDelete