Tuesday, April 2, 2013

Up-dated " Amirul"

Lama jugak aku tak updated tentang aktiviti anak terunaku ini.
Sekarang dia makin ligat lagi ngan aktiviti persekolahannya...
Aku dan suami benornya tengah dok buat pemantauan
ye la.. dodulu doktor kata dia ada bronkitis. dan kalau dah usi 6 tahun dia tak baik juga
maka berlarutanlah sampai ke tua.
rindu la masa zaman dia kecik kecik dulu. 

So, kami pelan pelan lepaskan dia beraktiviti cergas
cuma nak tengok, dia ada penat or asma ke idak.
kalau ok semua, kiranya dia bebaslah...
masa ni umur 4 tahun.

pagi pergi sekolah, Time Pendidikan Jasmani dia ok. kata cikgunya la..
Then, masa hari Sukan That day ( tahun Satu) dia lari ok jugak kami tengok
Sekarang  ke Fardu Ain, kami biarkan dia Kayuh Basikal je- ok jugak
Petang petang dia kayuh basikal ke hujung perumahan ni, main bola
Then petang nanti ada takraw pulak.- ok jugak
dah putih melegam kulit dia.hahahaha... Terserlah gigi kapak dua puntung.

Recently, kami register dia untuk Tae- Kwan Do
Nampaknya dia dah tak de asma. Alhamdulillah


listing of Amirul Aktivity daily/ weekly

Petang  - ronda with basikal ukur keluasan perumahan
- Main Bola Sepak
-Main Sepak Takraw
- time cuti pergi Library Desa ( Nak buat  Familly Library Card)
-Setiap Jumaat ada Latihan Tae Kwando

Malam- Berperang ngan aku tuk dia siapkan homework
- Berperang ngan Aleesya sebab dia pun nak nulis jugak

Pagi- Berperang ngan aku sebab liat bangun pagi
-Berperang ngan Aleesya sebab budak kecik tu pun nak ngekoq pi Sekolah


Note: hmm.. mcm tak caya la yang Amirul dah besar sekarang ni..
eh.. boleh plak gitu yer...

14 comments:

  1. berperang ada bawak mortar skali tak?
    hahaha

    ReplyDelete
  2. moga amirul terus membesar dgn sihat ye ti!. anak lelaki kan...

    ReplyDelete
  3. salam..jemput join segmen kathy http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/04/1st-segmen-selamat-hari-lahir-by-kathy.html

    ReplyDelete
  4. bagus laa gi taekwando..leh fit kan badan dia.
    akiss ngan angah dh berenti wat sementara waktu...sampai green belt aje, mm...

    ReplyDelete
  5. tu la kan, jap je anak2 dah besar... rindu pulak masa zaman dia kecik2 dulu...

    ReplyDelete
  6. aku ingat sungai tue..aku ingattt...
    rindu gak aq ngan anak dara aq time kecik2 especially umur 2 thn & 3 thn..

    ReplyDelete
  7. dah besar panjang Abang Amirul ya... moga sentiasa sihat..

    ReplyDelete
  8. hahahahaha lawak giler
    berperang sn sini ngan hang hahahahaha

    ReplyDelete
  9. Pantas sangat kan, ni tak lama lagi kena prepare untuk merisik bertunang huhuh. sanggup tak fikir tu? heheheh Alhamdulillah dia aktif dan sihat, buat aktiviti pun yang berfaedah, good boy Amirul.

    ReplyDelete
  10. x lama lg dah bermenantu pulak ye kak? ;-)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah tk de apa2 kan..

    ReplyDelete
  12. moga amirul membesar dgn sehat ye kak... :)

    ReplyDelete